Ondersteuning

Doe meer
met data

Datascientists en -analisten

Zie snel resultaten van je meest veeleisende datasets, train datamodellen en creëer datavisualisaties met Z datascience-laptop- en -desktop-workstations, optioneel vooraf geïnstalleerd met de optimale datascience-softwarestack.

Jouw workstation
ontwikkeld voor datascience

Ga aan de slag met de optimale datascience-tools die getest, geconfigureerd en vooraf geïnstalleerd zijn op jouw datascience-laptop of -desktop.

De vooraf geïnstalleerde datascience-softwarestack Z by HP

Software

Plug-en-play

Tools als TensorFlow, Keras, PyTorch, Python en NVIDIA RAPIDS voor jouw datascience-workflow zijn direct gebruiksklaar. Vertrouw op een turn key-stack die geconfigureerd en altijd up-to-date is.

Hulpprogramma's voor ontwikkelaars

Duik in de code

Ontwikkel tijdens het beheren van je datascience-modellen met opensource-hulpprogramma's zoals Git, Docker, Visual Studio Code en CUDA waarmee je kunt bewerken, debuggen, veilig blijft en voldoet aan het versiebeheer van web- en cloudapplicaties.

Cloud

Hybride cloud-workflow

Werk je in de cloud? Niets is te gek voor hybride workflows met interoperabiliteitstools. Maak met gemak gebruik van cloud- en on-premise tools vanaf je Z datascience-laptop of -desktop.

Besturingssysteem

Optimaliseer je OS

Een OS voor grote datascience-workflows is ingebouwd. Vertrouw op de laatste versie van Ubuntu of Windows, gecertificeerd en vooraf geïnstalleerd zodat jij optimaal kunt presteren.

Beste Z by HP workstations voor datascience met een vooraf geïnstalleerde softwarestack

Bespaar talloze dagen tijd met het installeren, configureren en onderhouden van je omgeving en kies vooreen hoogwaardige laptop of desktop waarop een geoptimaliseerde datascience-softwarestack vooraf geïnstalleerd is.

ZBook Studio G8 - Datascience-workstation6

Verwerk data overal.

Nooit eerder zat er zoveel kracht in zo'n mobiel apparaat. Voer een query uit op miljoenen datasetrijen voor analyses in real time.

Koop nu

Besturingssysteem   

Ubuntu 20.04

 

Processor   

Intel® Core™ i9-11950H7

Videokaart

Met NVIDIA® RTX™ A5000 laptop-GPU8

Geheugen

Met 32 GB RAM9

 

Opslag

Tot 1 TB of 2 TB PCIe lokaal11

Scherm

15,6 inch diagonaal

ZBook Fury G8 - Datascience-workstation6

De kracht van een desktop, nu mobiel.

Creëer, render, bewerk en simuleer met gemak. Visualiseer complexe datasets met ons krachtige mobiele workstation, waar je ook bent.

Koop nu

Besturingssysteem   

Ubuntu 20.04

Processor   

Intel® Xeon® W-11955M7

Videokaart

Met NVIDIA® RTX™ A5000 laptop-GPU8

Geheugen

Met 128 GB RAM10

Opslag

Met 8 TB PCIe lokaal11

Scherm

15,6 of 17,3 inch diagonaal

Z4 G4 - Datascience-workstation6

Onze populairste krachtpatser.

De perfecte keuze voor het verwerken, opschonen en visualiseren van data. Ideaal voor het verwerken van datasets met 2 tot 3 miljard rijen.

Koop nu

Besturingssysteem   

Ubuntu 20.04

Processor   

Tot 18 cores Intel® Core™ X-serie of Xeon® W7

Videokaart

Tot 2x NVIDIA RTX™ A60008

Geheugen

Tot 512 GB DDR4-2933 ECC

Opslag

Tot 46 TB 11

Scherm

-

Z8 G4 - Datascience-workstation6

Ons krachtigste workstation.

De ultieme keuze voor complexe simulaties, machine learning en het verwerken van grote datasets. Ideaal voor het verwerken van databases met 4 tot 5 miljard rijen.

Koop nu

Besturingssysteem   

Ubuntu 20.04

Processor   

Tot 56 cores met 2x Intel® Xeon® Scalable7

Videokaart

Tot 2x NVIDIA RTX™ A60008

Geheugen

Tot 1,5 TB DDR4-2933 ECC SDRAM

Opslag

Tot 56 TB11

Scherm

-

Uitzonderlijke prestaties
met Intel® Xeon®
en Intel® Core™ i9 processors.

Inzichten van experts · datascience

Joe Summa,
HP Data Science Product Manager

Ga voor meer GPU

Zie je GPU als raketbrandstof. Met meerdere cores kan je computer meerdere taken tegelijkertijd uitvoeren. Hoe meer GPU-geheugen je beschikbaar hebt, hoe sneller je modellen kunt trainen in grotere datasets.

Vergroot je RAM

Hoe meer geheugen, hoe sneller de verwerking. De hoeveelheid RAM die je beschikbaar hebt is van levensbelang voor de snelheid en prestaties van je workstation. Spreek meer geheugen aan als je met grotere datasets werkt. Met Z workstations kun je je geheugen upgraden zodat het blijft voldoen aan wat je nodig hebt in de loop der tijd.

Laat je processor efficiënter werken

Geef je workflows een boost met krachtige CPU's. Met Z workstations kun je uit een reeks processors kiezen die passen bij jouw workflow, aantal cores, kloksnelheid en budget.

Besturingssysteem win

Ervaar het beste van Windows en Linux

Voer je Linux-omgeving direct uit in Windows met Windows Subsystem for Linux 2 (WSL 2). Profiteer binnen één besturingssysteem van productiviteit, beveiliging en eenvoudig beheer.12

Meer info

• Beveiliging

Puur gemak

Wij beloven veiligheid, zodat jij je kunt richten op de resultaten. Ga voor totale zekerheid met HP Wolf Security for Business.

Ontdek het nu

• Betrouwbaarheid

Vertrouw op je workstation

Werk met de zekerheid dat je laptop of desktop MIL-STD-duurzaamheidstests heeft ondergaan5 en 360.000 uur aan tests heeft doorstaan om intensieve workloads en uitzonderlijke omgevingen aan te kunnen.

Video bekijken

• Upgrade mogelijk

Kies na verloop van tijd voor aanpassingen

Jouw datascience-workstation is ontwikkeld voor modulariteit, zodat je kunt aanpassen, kunt uitbreiden en voorop kunt lopen in technologie.

Video bekijken

Deze datascientists gaan door

Of je nu de kloof overbrugt tussen technologie en business of The Simpsons sentimenteel analyseert, kijk hoe deze experts op creatieve manieren gebruikmaken van data.

Maak kennis met de ambassadeurs van de Z

Doorbreek de grenzen van datascience

Zo kunnen datascientists met de laatste technologie sneller en slimmer werken, en optimaal gebruikmaken van de enorme mogelijkheden van machine learning.

 • Trend-artikel
Data-analyse: van de cloud tot de netwerkedge

In een wereld vol nieuwe krachtige, technologische analysemodellen is snelheid net zo essentieel als nauwkeurigheid, wat leidt tot een verandering in de richting van een hybride strategie die de edge en cloud omvat.

Lees het artikel

 • Trend-artikel
AI voor iedereen: Machine learning as-a-service

Een nieuwe reeks machine learning- en AI-tools op abonnementsbasis staan op het punt toegang te democratiseren, kosten te verminderen en datascience te transformeren. 

Lees het artikel

 • Trend-artikel
Data-analyse: van de cloud tot de netwerkedge

In een wereld vol nieuwe krachtige, technologische analysemodellen is snelheid net zo essentieel als nauwkeurigheid, wat leidt tot een verandering in de richting van een hybride strategie die de edge en cloud omvat.

Lees het artikel

 • Gebruikershandleiding
Volledig overzicht: vooraf geïnstalleerde datascience-softwarestack Z by HP

De opensourcetools voor dataverwerking die je kent met een snelle installatie van datascience, is direct gebruiksklaar (zonder de installatietijd).

Lees het artikel

Disclaimers

 1. *Prijzen vanaf zijn beschikbaar op HP.com, kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd en zijn niet van toepassing op max. beschikbare configuraties of optionele functies. De winkelprijzen kunnen afwijken.

   

  1. Gebaseerd op HP Z8 G4 workstations per april 2019 en vermogen gebaseerd op processor, videokaart, geheugen en voeding.
  2. Gebaseerd op een interne analyse van HP waarbij gebruik is gemaakt van Z8 G4, geconfigureerd met dual Intel® Xeon® Gold 6140 bij 2,30 GHz, 384 GB RAM, Ubuntu 18.04.2, dual NVIDIA Quadro® RTX 8000 (driver 418.56).
  3. Gebaseerd op HP's unieke en uitgebreide beveiligingskenmerken waarvoor geen extra kosten in rekening worden gebracht voor verkopers van desktopworkstations vanaf januari 2017 op HP desktopworkstations met Intel®-processors van de 7e generatie en hoger.
  4. Gebaseerd op interne HP en NVIDIA datascience-tests van end-to-end testtijd, US Mortgage-gegevensreeks uit de jaren 2015-2016. Met gebruik van Intel Gold 6140 bij 2,3 GHz, 3,7 GHz turbo, 2 sockets, 72 threads, 384 GB RAM, Ubuntu 16.04.4, NVIDIA Quadro RTX 8000s, driverversie 410.93. Intel Gold 6140 CPU, 72 threads end-to-end taaktijd: 528.34, dual Quadro RTX 8000 end-to-end taaktijd: 53.56. Dual Quadro RTX 8000 voltooide taak 9.86X
  5. Deze tests zijn niet bedoeld om geschiktheid voor contractvereisten van het Amerikaanse Department of Defense (DoD) of defensiedoeleinden aan te tonen. Testresultaten zijn geen garantie voor toekomstige prestaties onder deze testomstandigheden. Een optioneel HP Accidental Damage Protection Care Pack biedt dekking tegen onopzettelijke schade.
  6. 1 WSL 2 vereist Windows 10 of hoger, een Intel Core i5-processor of hoger en is beschikbaar op bepaalde Z workstations. Je moet Windows 10 versie 21H2 en hoger (Build 19044 en hoger) of Windows 11 gebruiken.
  7. Multicore is ontworpen voor het verbeteren van de prestaties van bepaalde softwareproducten. Niet alle klanten of softwaretoepassingen kunnen van deze technologie profiteren. De prestaties en klokfrequentie zijn mede afhankelijk van de applicatieworkload en de hardware- en softwareconfiguraties. Het nummer, de merknaam en/of de naam van een Intel-product zegt niets over het prestatieniveau. Optioneel configureerbaar kenmerk
  8. Optionele functie die bij aankoop moet worden geconfigureerd. Voor de Z8 G4 alleen is 1x AMD Radeon™️ Pro W6800 nu beschikbaar voor configuratie. 2x is begin 2022 verkrijgbaar voor configuratie.
  9. Geheugen kan worden uitgebreid tot 32 GB.
  10. Geheugen kan worden uitgebreid tot 128GB.
  11. Voor harde schijven geldt dat 1 GB = 1 miljard bytes. 1 TB = 1 biljoen bytes. De geformatteerde capaciteit is kleiner. Tot 3 GB (voor Windows) is gereserveerd voor systeemherstelsoftware.
  12. WSL 2 vereist Windows 10 of hoger, een Intel Core i5-processor of hoger en is beschikbaar op bepaalde Z workstations. Je moet Windows 10 versie 21H2 en hoger (Build 19044 en hoger) of Windows 11 gebruiken.
 2. De informatie in dit document kan zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. De van toepassing zijnde garanties voor HP producten en diensten zijn vastgelegd in de uitdrukkelijke garantiebepalingen die bij dergelijke producten en diensten op fysieke en/of elektronische wijze worden meegeleverd of gepubliceerd op website(s) van HP. Niets in dit document mag als een aanvullende garantie worden opgevat. HP is niet aansprakelijk voor technische en/of redactionele fouten c.q. weglatingen in dit document.

   

  Intel, het Intel-logo, Core en Xeon zijn handelsmerken of geregistreerde merknamen van Intel Corporation of zijn dochterondernemingen in de V.S. en andere landen. Microsoft en Windows zijn geregistreerde handelsmerken of handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen.NVIDIA en Quadro zijn handelsmerken en/of geregistreerde handelsmerken van NVIDIA Corporation in de VS en andere landen. Linux® is het geregistreerde handelsmerk van Linus Torvalds in de V.S. en andere landen. AMD is een handelsmerk van Advanced Micro Devices, Inc.