Programi zamene i povučeni proizvodi

Programi zamene

HP dobrovoljno učestvuje u programima zamene komponenti ili proizvoda koji mogu izazvati probleme u funkcionisanju, ali nisu povezani s bezbednosnim rizikom.

Povučeni proizvodi

U saradnji sa američkom Komisijom za bezbednost potrošačkih proizvoda, HP dobrovoljno učestvuje u programima povlačenja proizvoda kad se pokaže da neispravan deo može predstavljati bezbednosni rizik.

Avgust 2019. godine – Proširenje programa bezbednosnog povlačenja i zamene baterija za HP notebook računare i mobilne radne stanice za 2018. godinu – Dodatne baterije koje su identifikovane u programu

Kompanija HP upozorava korisnike da ponovo provere sve potencijalno ugrožene proizvode

 

U avgustu 2019. godine kompanija HP je proširila svoj tekući svetski program dobrovoljnog bezbednosnog povlačenja i zamene baterija za određene modele notebook računara i mobilnih radnih stanica, koji je najavljen u januaru 2018. godine i proširen u januaru 2019. godine. Potencijalno obuhvaćene baterije su možda isporučene sa određenim HP ProBook (64x G2 i G3 serija, 65x G2 i G3 serija, 4xx G4 (430, 440, 450, 455 i 470)), HP x360 310 G2, HP ENVY m6, HP Pavilion x360 15 inča, HP 11 notebook računarima i HP ZBook (17 G3, 17 G4 i Studio G3 i G4) mobilnim radnim stanicama od decembra 2015. do oktobra 2018. godine. Pored toga, ove baterije su možda prodavane kao dodaci ili zamenske baterije za HP ProBook 4xx G5 (430, 440, 450, 455 i 470), HP ENVY 15 i HP Mobile Thin Clients (mt20, mt21 i mt31) ili za neki od starijih proizvoda od decembra 2015. do decembra 2018. godine, od strane kompanije HP ili ovlašćenog servisnog predstavnika. Kod ovih baterija postoji mogućnost pregrevanja, što može dovesti do opasnosti od požara ili opekotina prilikom upotrebe od strane korisnika.

 

Veoma je važno da korisnici ponovo provere svoje baterije, čak iako su to već obavili i dobili informaciju da njihove baterije nisu obuhvaćene. Napomena: korisnici koji su već dobili zamensku bateriju pute ovog programa povlačenja, NEĆE biti obuhvaćeni ovim proširenjem. Korisnici treba odmah da prekinu sa upotrebom navedenih baterija. Pošto dosta ovih modela baterija spada u interne baterije koje ne mogu da budu zamenjene od strane korisnika, kompanija HP objavljuje nadogradnju za BIOS za baterije obuhvaćene ovim programom, koja će isprazniti bateriju i onemogućiti ponovno punjenje sve dok se baterija ne zameni. Klijenti kompanije HP koji imaju baterije iz ovog programa dobiće besplatnu zamenu baterije za svaku potvrđenu bateriju iz ove grupe, obuhvaćenu ovim programom.

Saznajte više

Januar 2017. godine, Proširenje programa bezbednosnog povlačenja i zamene baterija za HP Notebook računare za 2016. godinu – Dodatne baterije koje su uključene u program

Kompanija HP upozorava korisnike da ponovo provere sve potencijalno ugrožene proizvode

 

U januaru 2017. godine, kompanija HP objavila je proširenje svog tekućeg globalnog dobrovoljnog programa bezbednosnog povlačenja i zamene baterija za određene modele notebook računara, koji je najavljen u junu 2016. godine. Program je proširen tako da sada uključuje dodatne modele baterija koji su dostavljeni uz iste notebook računare. Ove baterije su dostavljene uz određene modele HP, Compaq, HP ProBook, HP ENVY, Compaq Presario i HP Pavilion Notebook računara koji su prodavani širom sveta od marta 2013. do oktobra 2016. godine, i/ili su kupljene kao dodatne ili rezervne ili su poslate kao zamena preko opcije za podršku. Kod ovih baterija postoji mogućnost pregrevanja, što može dovesti do opasnosti od požara ili opekotina prilikom upotrebe od strane korisnika.

 

Veoma je važno da korisnici ponovo provere svoje baterije, čak iako su to već obavili i dobili informaciju da njihove baterije ne spadaju u rizičnu grupu. Napomena: korisnici koji su već obavili zamenu baterija NEĆE biti pogođeni ovim proširenjem. Korisnici treba odmah da prekinu sa upotrebom navedenih baterija. Klijenti kompanije HP koji imaju baterije iz ovog programa dobiće besplatnu zamenu baterije za svaku rizičnu bateriju obuhvaćenu ovim programom.

Saznajte više

Program povraćaja i zamene kabla za napajanje naizmeničnom strujom radi bezbednosti HP Notebook računara

Dana 26. avgusta 2014. HP je u saradnji sa različitim državnim agencijama za propise širom sveta objavio program dobrovoljnog povraćaja i zamene određenih kablova za napajanje naizmeničnom strujom, koji se koriste sa adapterima naizmenične struje distribuiranim širom sveta uz HP i Compaq notebook i mini notebook računare, kao i sa adapterima naizmenične struje koji se dobijaju uz pribor, na primer uz bazne stanice. Ovi kablovi za napajanje naizmeničnom strujom imaju potencijal da se pregreju i predstavljaju opasnost od požara i opekotina. Kablovi za napajanje naizmeničnom strujom na koje se ovo odnosi isporučeni su uz proizvode i pribor koji su prodati od septembra 2010. do juna 2012. HP klijenti na koje se odnosi ovaj program imaće pravo da besplatno dobiju zamenu za kabl za napajanje naizmeničnom strujom za svaki provereni, vraćeni kabl.

Saznajte više

Srodni linkovi

Informacije o kompaniji

Redakcija vesti