TECHNOLOGIE MET VEEL MOGELIJKHEDEN

HP Latex-technologie

Wanneer klanten u benaderen met unieke, uitdagende opdrachten en innovatieve kansen wilt u alles kunnen aannemen. Door HP Latex-technologie toe te voegen aan uw printarsenaal, kunt u printen op vrijwel elk substraat, de hoogste kwaliteit bieden en projecten dezelfde dag nog leveren.

De voordelen van HP Latex-technologie

Veelzijdigheid aan toepassingen

Print op bijna elk denkbaar substraat en creëer krasbestendige, duurzame afdrukken met HP Latex-inkt. 1 Dankzij het efficiënte curingsysteem zijn afdrukken direct droog en kunnen ze meteen worden gebruikt.

Hoge kwaliteit en productiviteit

Krijg de kleur, kwaliteit en consistentie die u verwacht met HP Latex-printkoppen en de spectrofotometer. HP Latex Optimizer en onze Optical Media Advance Sensor (OMAS) garanderen een uitstekende kwaliteit, zelfs bij de hoogste productiviteit.

Totale duurzaamheid

Profiteer ook van onze duurzame benadering met energiezuinige printers2, inkt op waterbasis en geurloze afdrukken3 waarmee u printwerk kunt leveren voor binnenruimten. Daarnaast kunnen in aanmerking komende supplies en printmaterialen dankzij de retourprogramma's van HP eenvoudig worden geretourneerd of gerecycled.

Wat is HP Latex-inkt?

HP Latex-technologie maakt gebruik van dispersiepolymerisatie op basis van water om afdrukken te produceren die langer meegaan

Aanbrengfase

De vloeibare inktdrager brengt de Latex-polymeer- en pigmentdeeltjes over op het oppervlak van het printmedium.

Droogfase

Het meeste water verdampt door stralingswarmte en een geleide luchtstroom, waarna een ononderbroken polymeerlaag overblijft.

Curingfase

Latex-deeltjes vormen een duurzame laag die de kleurstof beschermen. Het resultaat is een droge afdruk die direct kan worden gebruikt.

Geen speciale ventilatie4

Geen gevaarlijke luchtverontreinigende stoffen5

Geurloze afdrukken3

Geen reactieve monomeerchemie6

Ozonvrij

Meer informatie over HP Latex-technologie

Inkt en media

Produceer hoogwaardige afdrukken op een groot aantal verschillende media met innovatieve HP Latex-inkt op waterbasis.

Meer info

HP Latex-inkt op waterbasis

Zonder de gevaren van oplosmiddelen en UV, maar met perfecte prestaties.

Meer info

Neem contact op met een HP Latex-expert

LinkedIn

Facebook

Twitter

YouTube

Disclaimers

  1. Krasbestendigheid en duurzaamheid getest door HP Image Permanence Lab. Krasbestendigheid is vergelijkbaar met die van hard-solvent inkt op zelfklevend vinyl en pvc-banners. Vergelijking van krasbestendigheid is gebaseerd op tests van HP Latex-inkt van de derde generatie en gelijkwaardige hard-solvent inkt. Schattingen van HP Image Permanence Lab op een reeks media. De beschikbaarheid van functies en de daarmee samenhangende prestaties verschilt per printer. Functies kunnen optioneel zijn. Raadpleeg voor meer informatie de datasheets van de afzonderlijke producten op hp.com/go/latex.
  2. Bepaalde HP Latex printers hebben een ENERGY STAR®-certificering waaruit hun grote energie-efficiëntie blijkt. ENERGY STAR en het ENERGY STAR-merk zijn geregistreerde handelsmerken van de U.S. Environmental Protection Agency.
  3. Er zijn verschillende media met uiteenlopende geurprofielen. Sommige media kunnen van invloed zijn op de geur van de uiteindelijke afdruk.
  4. Geldt voor HP Latex-printers. Geen speciale ventilatieapparatuur betekent dat luchtfiltersystemen niet aan de US OSHA-richtlijnen hoeven te voldoen. Sommige modellen zijn voorzien van condensatieopvangsystemen. De klant is verantwoordelijk voor de installatie van speciale ventilatieapparatuur. Raadpleeg de locatievoorbereidingsgids voor meer informatie. Klanten dienen te informeren naar de lokale voorschriften en regelgeving.
  5. HP Latex inkt is getest op de aanwezigheid van gevaarlijke luchtverontreinigende stoffen (HAP's) volgens de definitie in de Clean Air Act en Method 311 van de Amerikaanse Environmental Protection Agency (tests uitgevoerd in 2013) en deze werden niet aangetroffen.
  6. Printen met HP Latex inkt voorkomt de problematische reactieve monomeren die geassocieerd worden met UV-printen.