HP programma tegen vervalsing en fraude HP programma tegen vervalsing en fraude

Meld het online

HP beschermt u tegen vervalste printersupplies

Kom erachter hoe u vervalste producten kunt spotten en wat u moet doen in het geval van een verdenking

Weet u niet zeker of u een originele HP of Samsung cartridge heeft?

Controleer dit aan de hand van de veiligheidslabels voor inkt of toner

Controleer de holografische kenmerken van de labels:

Kantel de verpakking van voor naar achter. Let erop dat de of “OK” en “√” zich in TEGENGESTELDE richting bewegen.

Kantel de verpakking van links naar rechts. Let erop dat de of “OK” en “√” zich in DEZELFDE richting bewegen.

*Het label aan de linkerkant is de laatste versie van het HP veiligheidslabel. De andere labels zijn eerdere versies van het veiligheidslabel van HP,
die nog steeds geldig kunnen zijn op sommige markten.

Controleer de holografische kenmerken van de labels:

Kantel de verpakking van voor naar achter. Let erop dat de of “OK” en “√” zich in TEGENGESTELDE richting bewegen.

Kantel de verpakking van links naar rechts. Let erop dat de of “OK” en “√” zich in DEZELFDE richting bewegen.

*Het label aan de linkerkant is de laatste versie van het HP veiligheidslabel. De andere labels zijn eerdere versies van het veiligheidslabel van HP,
die nog steeds geldig kunnen zijn op sommige markten.

Controleer de holografische kenmerken van de labels:

Kantel de verpakking van voor naar achter. Let erop dat de of “OK” en “√” zich in TEGENGESTELDE richting bewegen.

Kantel de verpakking van links naar rechts. Let erop dat de of “OK” en “√” zich in DEZELFDE richting bewegen.

*Het label aan de linkerkant is de laatste versie van het HP veiligheidslabel. De andere labels zijn eerdere versies van het veiligheidslabel van HP,
die nog steeds geldig kunnen zijn op sommige markten.

Andere controlemethoden

Verzoek om een Inspectie Klantenlevering
(Customer Delivery Inspection, CDI) 

Voor middelgrote tot grote leveringen van HP printersupplies kunnen klanten
een gratis controle op locatie aanvragen.

Contact opnemen

Waarom is dit belangrijk?

Namaakcartridges lijken misschien een goed alternatief. Ze brengen echter serieuze risico's en bedreigingen
met zich mee.

Vervalsingen vormen een risico

Vervalsingen vormen een risico

 • + uw printer

  Namaakcartridges kunnen schade veroorzaken aan uw HP LaserJet printerhardware1 Dit kan leiden tot storingen in de printerinfrastructuur van het gehele bedrijf en een verstoring van een hele workflow.

 • + uw reputatie

  Het produceren en verkopen van namaakartikelen is illegaal. Door het kopen van namaakproducten kunnen u en uw organisatie in contact worden gebracht met verdachte zaken die wellicht op grote schaal worden uitgevoerd door criminele organisaties.

 • + uw werkplek

  Vervalste tonercartridges kunnen nadelige gevolgen hebben voor het printgedrag van uw HP printer2. Alleen wanneer u originele HP tonercartridges gebruikt, kunnen HP printersystemen3 binnen de limieten van Blue Angel-richtlijnen presteren.

 • + ons milieu

  Doordat ze meestal een slechte printkwaliteit hebben en er daarom vaak opnieuw geprint moet worden, is het waarschijnlijk dat namaakproducten waardevolle middelen zoals papier of energie verspillen.5,6 Bovendien worden namaakproducten aan het einde van hun levensduur meestal niet gerecycled.5

Zorg dat het originele HP cartridges zijn

Kwaliteit

Keer op keer perfecte afdrukken6

Duurzaamheid

Ontworpen met oog voor het milieu

Luchtkwaliteit binnenshuis

Voldoet aan de emissiecriteria van milieukenmerken3

Beveiliging

Ontwikkeld voor veiligheid

Zoek en koop originele hp cartridges

Veelgestelde vragen

Wat is een namaakproduct?

Een vervalst of namaakproduct is een product dat er precies zo uitziet als een origineel product; dit wordt meestal bereikt door het toevoegen of gebruiken van handelsmerken en verpakkingsontwerp van het originele product, waarmee inbreuk wordt gemaakt op het handelsmerk van dat product. Vervalste producten zijn bedoeld om klanten te laten geloven dat ze authentieke producten kopen, met wat lijkt op veel voordeel. Namaakproducten worden vaak geproduceerd met het doel om misbruik te maken van de kwaliteit van het nagemaakte product.

Handelen in namaakproducten is illegaal en verboden in de meeste landen, inclusief, maar niet beperkt tot, de Europese Economische Ruimte (EER) en Zwitserland (CH).10

Het namaken van printersupplies vindt meestal plaats als een niet-HP cartridge (d.w.z. een opnieuw gevulde, remanufactured of gekloonde cartridge) voor een HP printer geadverteerd wordt in een doos met het HP merk erop, zonder daarvoor geautoriseerd te zijn, en die de authentieke HP verpakking nabootst. Consumenten kopen producten waarvan ze meestal denken dat het om legitieme en originele HP producten gaat, en ontvangen in plaats daarvan namaakproducten van slechtere kwaliteit of producten die het vaak niet doen zoals cartridges die vroegtijdig kapotgaan of die printers beschadigen.

Waarom zou ik me zorgen moeten maken over namaakcartridges?

Hoewel namaakcartridges kunnen lijken op authentieke HP cartridges, bieden zij niet de hoge printkwaliteit, betrouwbaarheid en opbrengst die klanten verwachten van originele HP producten.

Een recent onderzoek11 van de Organisatie voor Europese Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) en het Bureau voor intellectuele eigendom van de Europese Unie (EUIPO) toont aan dat internationale handel in vervalste en illegale goederen tot wel 3,3% van de wereldhandel beslaat, oftewel 509 miljard Amerikaanse dollar. In de Europese Unie (EU) vormen vervalste en illegale goederen tot wel 6,8% van de import oftewel 121 miljard euro. Het rapport merkt ook op dat vervalsing zorgt voor winstderving voor bedrijven, wat leidt tot direct en indirect verlies van banen en verlies van overheidsinkomsten.

Wat is het verschil tussen cartridges die zijn vervalst, van de grijze markt komen en opnieuw gevuld/remanufactured zijn?

Verwar producten die vervalst zijn of van de grijze markt komen niet met legitieme opnieuw gevulde of remanufactured producten.


De grijze markt, die ook bekendstaat als parallelle import, verwijst naar het importeren van producten met het HP merk naar de Europese Economische Ruimte (EER)1 en Zwitserland (CH), zonder autorisatie van HP als de eigenaar van het merk. Het gebruik van de grijze markt is een inbreuk op het handelsmerk in de EER en Zwitserland. Voor de duidelijkheid: verkoop over de grens heen van legitieme HP producten binnen de EER en CH wordt niet beschouwd als verkoop op de grijze markt. Verkoop op de grijze markt kan verscheidene risico's vormen voor handelaars en klanten; bovendien kan het fungeren om verdere frauduleuze handelingen te maskeren, zoals vervalsing of belastingfraude.

Remanufacturing en het opnieuw vullen van cartridges worden over het algemeen beschouwd als legaal, op voorwaarde dat de producten duidelijk als zodanig worden gepresenteerd. Een voorbeeld van een legaal opnieuw gevulde cartridge is als er duidelijk op het product “opnieuw gevuld” staat, het geen misbruik maakt van het HP logo, maar de naam of het merk gebruikt van het bedrijf van de hervuller, en over het algemeen geen misbruik maakt van het ontwerp, de naam etc. van een originele HP cartridge. Let op: het verpakken of verkopen van zulke producten op een manier die ervoor zorgt dat klanten geloven dat ze een gloednieuwe authentieke HP cartridge kopen, of een product dat gerelateerd is aan of wordt goedgekeurd door HP, maar niet door HP wordt geproduceerd, of in het geval dat een product gebruikmaakt van het intellectueel eigendom van HP zonder toestemming van HP, dan kan dit een inbreuk vormen op de rechten van het intellectueel eigendom van HP en/of wetten voor de bescherming van de klant, zoals die voor misleidende advertenties of wetten voor oneerlijke commerciële praktijken.12

Hoe komen klanten erachter dat ze wellicht een namaakcartridge gebruiken?

HP heeft een hele hoge kwaliteitsstandaard voor al zijn producten, waaronder printersupplies. Over het algemeen worden originele HP printersupplies geleverd in een ongeopende verpakking van hoge kwaliteit. Onder andere de volgende aanwijzingen kunnen wijzen op een namaakcartridge: het HP veiligheidslabel op de verpakking van de cartridge vertoont niet de juiste kenmerken; het lijkt erop dat er geknoeid is met de verpakking waarin de cartridge is geleverd, of de verpakking is van slechte kwaliteit of wijkt af van de verpakking van HP; de printkwaliteit van de cartridge is slecht of de cartridge doet het helemaal niet.

Klanten kunnen gedetailleerde instructies voor het spotten van verdachte producten en het veilig doen van aankopen vinden in de download sectie van deze website Bovendien kunnen ze een gratis Inspectie Klantenlevering op locatie aanvragen voor grote of middelgrote leveringen van HP cartridges in het geval dat ze een verdenking hebben van vervalsing.

Wat doet HP eraan om ervoor te zorgen dat zijn channel partners authentieke producten verkopen?

HP neemt verscheidene maatregelen om ervoor te zorgen dat de HP Channel Partners een betrouwbare plaats zijn om aankopen te doen. HP controleert zijn partners bijvoorbeeld systematisch om ervoor te zorgen dat hun voorraden geen namaakproducten bevatten (‘Controles voor Bescherming van Channel Partners’). Bovendien leidt HP zijn Channel Partners op over de manier waarop ze zichzelf en hun klanten kunnen beschermen tegen namaakproducten, bijv. door ze erover te informeren hoe ze verdachte printersupplies kunnen detecteren en door ze op de hoogte te stellen van de huidige ontwikkelingen tegen vervalsing.

Disclaimers

 1. EMEA Escalent-enquête in 2020 in opdracht van HP. Resultaten gebaseerd op 246 enquêtes in 26 landen onder HP ServiceOne Partners die ten minste 6 maanden ervaring hebben en die in de 12 maanden voorafgaand aan het onderzoek onderhoud hebben gepleegd aan LaserJet printers van HP met zowel originele HP als niet-HP tonercartridges Niet-HP cartridges omvatten remanufactured, hervulde en namaakcartridges. Zie www.escalent.co/hp/EMEA-Technician2020.pdf.
 2. In november 2019 in opdracht van HP uitgevoerd onderzoek van WKI Blue Angel naar de naleving van DE-UZ 205 voor luchtkwaliteit binnenshuis: 21 merken namaaktonercartridges en vijf merken remanufactured tonercartridges die compatibel zijn met HP Color LaserJet Pro MFP M477fdw (CF410A, 411A, 412A, 413A) en aangeschaft in de regio's EMEA, LA en NA. Zie hp.com/go/IAQnonhpWKI2019.
 3. Een HP printersysteem bestaat uit een HP printer, HP papier en originele HP supplies. Blue Angel DE-UZ 205 emissie-criteria of eerdere versies van criteria zijn van toepassing bij ingebruikname van het printersysteem.
 4. Door Four Elements Consulting in opdracht van HP in 2019 uitgevoerde LCA-studie voor de EMEA-regio, waarin de originele HP 55A en 26A monochrome tonercartridges vergeleken werden met een steekproef van namaakalternatieven in acht milieu-impactcategorieën. Zie http://www.hp.com/go/EMEA-LJLCA-NBC-2019. Het LCA maakt gebruik van een onderzoek van SpencerLab uit 2019 in opdracht van HP, waarin originele HP LaserJet tonercartridges werden vergeleken met twee merken van namaaktonercartridges die worden verkocht in EMEA. Zie www.spencerlab.com/reports/HPReliability-EMEA-NBC2019.pdf.
 5. Een onderzoek van InfoTrends in 2020 naar recycling van supplies voor de EMEA-regio, in opdracht van HP en op basis van de gemiddelde resultaten van 20 remanufacturingbedrijven en NBC-wederverkopers in 12 landen. Zie www.hp.com/go/EMEA-2020InfoTrends.
 6. Betrouwbaarheidsonderzoek naar kleurenafdrukken uit 2019, uitgevoerd door SpencerLab in opdracht van HP, waarbij originele HP kleurencartridges voor LaserJets werden vergeleken met zes merken niet-HP cartridges, inclusief remanufactured, hervulde en namaakcartridges, die verkocht worden in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Kijk voor meer informatie op www.spencerlab.com/reports/HP-CLR-Reliability-EMEA-2019.pdf. Betrouwbaarheidsonderzoek naar zwart-witafdrukken uit 2019, uitgevoerd door SpencerLab in opdracht van HP, waarbij originele HP cartridges werden vergeleken met 12 merken niet-HP cartridges, inclusief remanufactured, hervulde en namaakcartridges, die verkocht worden in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Zie www.spencerlab.com/reports/HPReliability-EMEA-2019.pdf
 7. Het programma is niet in alle landen beschikbaar. Zie hp.com/recycle.
 8. HP printersystemen voor kantoorgebruik zijn geselecteerde Enterprise- en Managed-apparaten met FutureSmart-firmware 4.5 en hoger, Pro-apparaten, LaserJet-modellen 200 en hoger, met respectievelijk originele HP tonercartridges, PageWide-cartridges en inktcartridges. HP cartridges met geïntegreerde printkoppen vallen hier niet onder. Digitale tracking in de toeleveringsketen, hardware en beveiligingskenmerken van verpakkingen verschillen lokaal per SKU. Zie hp.com/go/SuppliesThatProtect en hp.com/go/SuppliesSecurityClaims.
 9. De Europese Economische Ruimte omvat de lidstaten van de Europese Unie (europa.eu/ european-union/about-eu/countries_en) en IJsland, Liechtenstein en Noorwegen.
 10. OECD/EUIPO (2019), Trends in Trade in Counterfeit and Pirated Goods, Illicit Trade, OECD Publishing, Paris/European Union Intellectual Property Office.
 11. Afhankelijk van land/wetgeving.