CarePack-services

Waar zou uw onderneming zijn zonder pc's en printers?

Het antwoord: Dat wilt u niet weten.


Daarom heeft u Care Pack Services nodig voor alle apparatuur in uw bedrijf.

Neem contact met ons op
HP support services omvat services op reis, tracking- en recovery services, Accidental Damage Protection, onsite service, behoud van defecte media, recover & restore, Device as a Service, onsite exchange voor printers en exchange op de volgende werkdag voor printers.

Deze services kunnen volledig op uw behoeften worden afgestemd. Ze bieden precies wat u nodig heeft om uw onderneming goed te laten functioneren.

Services die zichzelf al na één incident kunnen terugverdienen

1. HP ADP biedt beperkte claims tot de waarde van het product of volledige vervanging van uw notebook, all-in-one, desktop pc of tablet

2. Serviceniveaus en responstijden voor HP Care Packs kunnen verschillen, afhankelijk van waar u zich bevindt. De service gaat in op de datum van aanschaf van de hardware. Er zijn beperkingen van toepassing. Kijk voor meer informatie op www.hp.com/go/cpc. Voor HP services gelden de van toepassing zijnde HP Terms and Conditions of Service, die bij aankoop aan de klant worden verstrekt of getoond. Mogelijk heeft de klant volgens de geldende lokale wetgeving nog andere rechten. De HP Terms and Conditions of Service en de HP garantie op uw HP product maken geen inbreuk op deze wettelijk vastgelegde rechten.