Persbericht: 12. mei 2011

Met HP Indigo gedrukte verpakkingen en etiketten stelen de show in de "Digitale Supermarkt" op de stand van HP op Interpack 2011

Digitale oplossingen van HP bieden merken, marketeers en consumenten toegevoegde waarde, flexibiliteit en beveiliging

Digitale oplossingen van HP bieden merken, marketeers en consumenten toegevoegde waarde, flexibiliteit en beveiliging

DÜSSELDORF, Duitsland, 12 - 18 Mei 2011 - HP maakt bekend dat het op Interpack 2011 uitpakt met een 400m² grote unieke stand, die opgebouwd zal zijn rond het thema 'Digitale Supermarkt'. In deze supermarkt met voorbeelden van digitaal geproduceerde producten zullen brand managers, retailers en verpakkings- en etikettenproducenten de zakelijke kansen kunnen ontdekken van het digitaal drukken van verpakkingen en etiketten met behulp van digitale oplossingen van HP, waaronder de HP Indigo WS6000 Digital Press en drukoplossingen die gebaseerd zijn op thermische inkjettechnologieën van HP SPS (HP Specialty Printing Systems).

De HP stand (FG.15) is te vinden op de binnenplaats buiten hal 15. Interpack vindt plaats van 12 tot en met 18 mei in de Messe Düsseldorf in Düsseldorf, Duitsland.

De schappen van de digitale supermarkt staan vol met retailproducten zoals wijn, voedingsmiddelen, geneesmiddelen/nutraceutische producten en cosmeticaproducten. Daarnaast zijn er ook industriële en huishoudelijke producten te vinden. Deze showcase van HP toont bezoekers merkproducten die de kracht van digitaal drukken optimaal benutten om innovatieve en kwalitatief hoogwaardige verpakkingen en marketingmaterialen te creëren.

"Brand managers zoeken vandaag naar manieren om toegevoegde waarde te bieden en hun merken

te differentiëren", zegt Alon Bar-Shany, vice president en general manager, Indigo Division, HP. "Digitaal drukken met HP Indigo biedt een drukkwaliteit die even goed is als of zelfs beter is dan flexo. Digitaal stelt merkfabrikanten in staat hun merken snel en eenvoudig in een nieuw jasje te steken en etiketten en verpakkingen snel aan te passen voor seizoensgebonden promoties, speciale evenementen of productie van versies in verschillende talen. Veel brand managers hebben ook de voordelen ontdekt die digitaal drukken biedt voor het produceren van prototypes en testexemplaren voor marktonderzoek. Hierbij kunnen kosteneffectieve testproducten worden geproduceerd op de uiteindelijke substraten."

Andere voordelen voor inkopers van verpakkings- en etikettendrukwerk zijn de snelle responstijden, de kortere supply chains, de snellere time-to-market en de vermindering van voorraden en verspilling.

HP's 'Digitale Supermarkt' op Interpack 2011 laat zien wat allemaal mogelijk is met behulp van de HP Indigo WS6000 Digital Press. HP zal de pers tonen in combinatie met producten van partners om een krachtige end-to-end oplossing te presenteren, die verpakkings- en etikettenproducenten en brand managers de voordelen van digitaal drukken laat zien en toont hoe ze van deze voordelen kunnen profiteren voor hun eigen producten en diensten.

Sinds de lancering van de HP Indigo WS6000 Digital Press zijn er al 200 van deze persen geïnstalleerd bij toonaangevende verpakkingsproducenten in zo'n 40 landen. Zij gebruiken de pers om hun productaanbod uit te breiden en hun productiviteit en flexibiliteit te verbeteren.

De HP Indigo WS6000 Digital Press is ideaal om orders tot 4.000 strekkende meter of 120.000 etiketten te migreren van conventionele druk naar digitaal. De pers ondersteunt substraten van 12 tot 450 micron dik. Dit betekent dat een breed scala aan substraten kan worden gebruikt om hoogwaardige etiketten, krimpverpakkingen, flexibele verpakkingen en vouwkarton te produceren. De pers ondersteunt variabele data printing en biedt accurate en betrouwbare emulatie van PANTONE® kleuren. Voor verpakkings- en etikettenproducenten die nieuwe markten willen betreden, nieuwe inkomstenstromen willen aanboren of nieuwe soorten producten willen verkopen aan bestaande klanten, biedt de HP Indigo WS6000 Digital Press de veelzijdigheid die ze nodig hebben om te profiteren van deze kansen.

De HP Indigo WS6000 Digital Press is op de beurs live in actie te zien in combinatie met een HP SmartStream IN100 Labels and Packaging Print Server (aangestuurd door EskoArtwork), een KAMA converting unit voor vouwkartonproductie in vellen en een Digicon 2 converting machine van AB Graphic International (ABG) voor etiketten- en vouwkartonproductie op rollen. Het resultaat is een end-to-end digitale etiketten- en verpakkingsoplossing.

EskoArtwork demonstreert op de stand van HP zijn oplossingen voor levenscyclusbeheer van verpakkingsontwerpen, die speciaal zijn ontwikkeld voor verpakkingsprofessionals bij merkfabrikanten en retailers.

Inkjetoplossingen met een toegevoegde waarde die gebruikmaken van HP SPS technologieën

De ABG Digicon 2 die te zien is op de stand, is uitgerust met een HSA MiniTouch printer van HP partner HSA Systems, die gebruikmaakt van technologie van HP SPS (Specialty Printing Systems).

Op de stand toont HP SPS ook de nieuwe Print and Apply L30 Label Dispenser van HSA Systems. Het is de eerste keer dat deze oplossing te zien is op Interpack. Deze goedkope oplossing maakt via zijn MiniTouch gebruikersinterface gebruik van HP TIJ 2.5 technologie. Het systeem combineert een hoog gebruiksgemak met een hoge flexibiliteit. De oplossing maakt het mogelijk beveiligings- en traceerinformatie te drukken en stelt gebruikers in staat op eenvoudige wijze kleine oplages digitale etiketten te produceren met onbedrukte media.

De HSA MiniTouch printer maakt gebruik van zwarte of onzichtbare inkt voor de productie van bitmaps, barcodes, tellers, vaste tekst of datums en tijdstippen, die vaak worden gebruikt voor beveiligings- en traceerdoeleinden en retailers in staat stellen afzonderlijke producten te voorzien van persoonlijke identificatie en informatie voor verbeterd voorraadbeheer.

Erkenning van de voordelen van digitaal

Vila Etiketten, dat is gevestigd in Breda, Nederland, heeft zijn bestaande digitale HP drukmogelijkheden uitgebreid met een HP Indigo WS6000 Digital Press om te voldoen aan de hogere vraag naar etiketten met variabele data. Denk hierbij bijvoorbeeld aan barcodes voor voedingsproducten, prijsetiketten voor producten voor de retailsector en de sector van de gezondheidszorg, kortingsetiketten voor boeken en nog veel meer.

"Veel van onze klanten die in het verleden samenwerkten met conventionele drukkers, zeggen ons dat hun keuze voor digitaal drukken duidelijke kostenbesparingen heeft opgeleverd", legt Robbert Vugts uit, directeur, Vila Etiketten. "Klanten hoeven niet langer 20.000 etiketten te bestellen als ze er slechts een paar duizend nodig hebben. Bovendien hoeven ze niet langer een voorraad aan te houden. Ze kunnen gewoon op elk gewenst moment opnieuw kleine oplages etiketten bestellen en erop vertrouwen dat we snel zullen leveren. Een korte doorlooptijd is een cruciale eis van sommige van onze retailklanten, die vaak snel etiketten nodig hebben voor hun nieuwste campagnes."

August Faller, KG focust al bijna 20 jaar op de productie van vouwkarton voor de farmaceutische industrie. Het bedrijf heeft vier verschillende productievestigingen in Duitsland en produceert ook bijsluiters, etiketten en gecombineerde producten.
 
"Onze productiviteit is toegenomen sinds we de HP Indigo WS6000 Digital Press hebben geïnstalleerd", zegt Wolfgang Staudt, hoofd van het PharmaServiceCenter Etiketten, Faller. "We aanvaarden meer kleine oplages voor onze farmaceutische klanten. Bovendien is de workflow verbeterd dankzij de nieuwe pers, van prepress tot afwerking. Onze klanten eisen dat kleuren nauwkeurig overeenkomen met hun huisstijlkleuren. We slagen daar perfect in met de kleurmanagementsoftware van de pers."

Opmerking voor redacteuren: Er is gelegenheid voor one-to-one gesprekken met HP Indigo en HP SPS executives. Neem contact op met clare@bespoke.co.uk voor meer informatie en om een afspraak te regelen.

Redacteuren en collega's zijn welkom op de Press Reception and Briefing, die zaterdag 14 mei om 11.00 uur plaatsvindt op de HP stand.

Voor meer informatie gaat u naar www.youtube.com/hpgraphicarts of volgt u HP op www.twitter.com/hpgraphicarts.

Over HP

HP biedt nieuwe mogelijkheden die mensen, bedrijven, overheden en gemeenschappen in staat stellen technologie op zinvolle wijze te gebruiken. HP is 's werelds grootste technologiebedrijf en heeft een portfolio van oplossingen die variëren van printing- en personal computing-producten tot software, services en IT-infrastructuur, en dit met convergentie van cloud computing en connectiviteit om naadloze, veilige en contextgevoelige ervaringen te creëren voor een onderling verbonden wereld. Meer informatie over HP (NYSE: HPQ) is te vinden op http://www.hp.com.

Redactioneel contact:

Jonathan Graham, HP
+49 (162) 263 3046

Ben Dodson
Bespoke voor HP
+44 (0)1737 215 200
ben@bespoke.co.uk

HP Sant Cugat
HP Española S. L
Cami de Can Graells, 1-21
08174, Sant Cugat del Valles
Barcelona
Spain
www.hp.com

About HP Inc.

HP Inc. creates technology that makes life better for everyone, everywhere. Through our portfolio of printers, PCs, mobile devices, solutions, and services, we engineer experiences that amaze. More information about HP Inc. is available at http://www.hp.com.

© 2016 HP Inc. The information contained herein is subject to change without notice. The only warranties for HP Inc. products and services are set forth in the express warranty statements accompanying such products and services. Nothing herein should be construed as constituting an additional warranty. HP Inc. shall not be liable for technical or editorial errors or omissions contained herein.