Persbericht: 07. juli 2009
Onderwerpen:

Digitale HP Indigo press vergroot het aanbod aan diensten van Lithotec

De onderneming Lithotec, die in 1991 is opgericht, was tot in 2001 gespecialiseerd in conventionele fotogravures en heeft zich nadien ook gericht op digitaal drukwerk om zich zo beter aan te passen aan de marktontwikkelingen. Lithotec richtte een speciale afdeling voor digitaal drukwerk op en nam één van de eerste Indigo Ultrastream persen in gebruik. In 2003, besliste de onderneming om de machines te vernieuwen en investeerde in de digitale HP Indigo press 3000 die vorig jaar in april werd vervangen door de digitale HP Indigo press 5500.

Met de oprichting van deze digitale afdeling is de klantenkring van Lithotec aanzienlijk uitgebreid. Tot de klanten horen reclamebureaus, regionale ondernemingen en particulieren en Lithotec drukt voor hen brochures, uitnodigingen, catalogi enz. De onderneming blijft verder nog werken met conventionele drukkers die een beroep doen op de know-how van Lithotec en een deel van hun orders aan hen toevertrouwen.

" Sinds de oprichting van de digitale afdeling hebben we gekozen voor Indigo omdat dit product het beste past bij het motto van onze onderneming:  een zo hoog mogelijke drukkwaliteit leveren tegen de laagst mogelijke prijs binnen de kortst mogelijke termijn", verklaart afgevaardigd bestuurder Jean-Michel Toudy. " De markt en de vraag verandert constant, daarom was het van essentieel belang voor Lithotec om de klanten een zo breed mogelijk spectrum aan diensten te kunnen bieden maar toch concurrentiekrachtig te blijven en daarom kozen we voor de HP Indigo press 5500 ".

Met deze nieuwe HP Indigo press 5500 heeft Lithotec zijn aanbod uitgebreid en nieuwe toepassingen ontwikkeld, met name nieuwe vernismogelijkheden, een breed kleurbereik, dankzij de HP ElectroInk vloeibare inkttechnologie waarmee tot zes verschillende kleuren kunnen worden gedrukt of het gebruik van verschillende papiersoorten. Dit alles met een verhoogde productiviteit dankzij de grote volumes die kunnen worden verwerkt.

Bovendien was het voor de klanten van Lithotec heel belangrijk dat men met de HP Indigo Press 5500 ook met dikkere papiersoorten kan werken. De onderneming kan verder ook nieuwe toepassingen bieden zoals verkoopstandaarden, de productieprocessen wijzigen en haar aanbod aanpassen in functie van de klanten, en dit heeft echter geen weerslag op de kosten.

Daarom doen vooral reclamebureaus een beroep op Lithotec voor het uitvoeren van kleine oplagen van nieuwe verpakkingen zodat ze aan hun klanten het afgewerkte product kunnen bieden, dat blijk geeft van de kwaliteit en de degelijkheid van het agentschap.

Dit reactievermogen en de capaciteit van Lithotec om zich aan te passen aan de behoeften van de klanten is voor klanten die kwaliteit zoeken van essentieel belang omdat  kwaliteit vaak een doorslaggevende rol speelt.

De HP Indigo press 5500 produceert meer dan 1,5 miljoen kleurenpagina's  of ruim vijf miljoen monochrome pagina's per maand en is dus een echte universele drukpers. De pers biedt een weergaloze kwaliteit, een hoge productiviteit en een groot winstpotentieel: de sleutels tot succes in de digitale drukwereld. Het is ook de enige echte digitale offsetpers die de vertrouwde 'look en feel' van offset combineert met echte fotokwaliteit.

" Het digitale drukwerk biedt tal van mogelijkheden en middelen die nog moeten worden ontdekt, en in Lithotec besteden we veel aandacht aan onderzoek en ontwikkeling van deze technologie",  verklaart Jean-Michel Toudy. " In de komende maanden zullen we vooral onze aandacht richten op gepersonaliseerd drukken en al onze inspanningen zullen in die richting gaan en we hopen dat onze klanten dit zullen waarderen."

Over HP

Als 's werelds grootste technologiebedrijf met een portfolio die onder meer printing, personal computing, software, services en IT-infrastructuren omvat, maakt HP technologiegebruik eenvoudiger voor al zijn klanten - van individuele consumenten tot ondernemingen. Meer informatie over HP (NYSE: HPQ) is beschikbaar op http://www.hp.com/.

Redactioneel contact:

Benedicte Dupont
Indigo Digital Press
GWE Marketing Manager
Tel: +32 (0)2 729 74 03
Mob: +32 (0)476 476 736

Stephanie Thorpe
Bespoke for HP
+44 (0)1737 215 200
stephanie@bespoke.co.uk

Hewlett-Packard Company
HP Indigo Digital Press
Renier Nafzgerstraat 100
6221 KL Maastricht
Nederland
www.hp.com/go/graphic-arts

About HP Inc.

HP Inc. creates technology that makes life better for everyone, everywhere. Through our portfolio of printers, PCs, mobile devices, solutions, and services, we engineer experiences that amaze. More information about HP Inc. is available at http://www.hp.com.

© 2016 HP Inc. The information contained herein is subject to change without notice. The only warranties for HP Inc. products and services are set forth in the express warranty statements accompanying such products and services. Nothing herein should be construed as constituting an additional warranty. HP Inc. shall not be liable for technical or editorial errors or omissions contained herein.