Persbericht: 12. mei 2009
Onderwerpen:

HP onthult uitgebreid assortiment oplossingen op FESPA Digital 2009

AMSTERDAM, Nederland, 12 Mei 2009 - HP zal deze week een ruime selectie van zijn portfolio aan digitale printoplossingen presenteren op zijn stand (stand C70) op FESPA Digital.

Zo zal de HP Scitex FB7500 printer voor het eerst te zien zijn in de EMEA-regio (Europa, Midden-Oosten en Afrika). HP beschikt over het breedste portfolio voor printserviceproviders (PSP's) in de sign- en displaymarkt. Op FESPA Digital zal het zijn grootste digitale assortiment ooit presenteren, waaronder de HP Scitex FB7500, HP Scitex FB6050, HP Scitex TJ8350, HP Scitex XP2750, HP Scitex FB6700, HP Scitex XP5100, HP Scitex XP2300, HP Scitex XL1500, HP Scitex FB950, HP Designjet L65500, HP Designjet 9000's, HP Designjet Z6100 en de HP Designjet Z3200.

Blikvanger

Een van de blikvangers zal de HP Scitex FB7500 printer zijn, die vanaf 12 mei wereldwijd verkrijgbaar is. Deze printer biedt standaard 3/4-automatisch laden en combineert toonaangevende productiviteit met hoge druksnelheden. Nu al staat vast dat het een absolute marktleider zal zijn in de "digitale revolutie" die de transitie van analoog naar digitaal drukken is.

De HP Scitex FB7500 printer is ontworpen voor zeefdrukkers die gemakkelijk willen overstappen op digitaal. Met een doorvoer van 105 vellen van 1,2 x 2,4 m per uur (500 m2 per uur) biedt deze printer in zijn prijsklasse(1) de hoogste productiviteit aan van alle digitale vlakbedprinters.

De printer wordt wereldwijd al gebruikt door diverse bètatesters. En met succes. Een van de eerste bètatesters, Dereumaux XL, een printserviceprovider in Nederland, ondervindt nu al het effect van de printer op zijn activiteiten en is heel enthousiast over het potentieel van de machine. "We hebben lang gezocht naar een digitale oplossing om op stijve materialen te drukken", zegt Marc Schoenmakers, algemeen directeur van Dereumaux XL. "Dereumaux onderscheidt zich van andere bedrijven door klanten zeer korte productietijden te bieden. We geloven dat we met de nieuwe HP Scitex FB7500 printer deze doelstellingen kunnen realiseren. Bovendien kunnen we met deze printer onze diensten uitbreiden met onder andere de productie van grotere oplagen drukwerk met variabele data en de productie van afzonderlijke unieke items."

Uitgebreid portfolio voor industriële omgevingen

Met de HP Scitex FB6100 printerserie breidt HP zijn portfolio uit in het segment van mid-range UV-platforms en technologieën. De nieuwe HP Scitex FB6050 printer is een nieuwe toevoeging aan de succesvolle HP Scitex FB6100 printerserie. Deze printer is een instapoplossing in deze reeks en levert de snelheid en krachtige prestaties die nodig zijn voor industriële drukomgevingen. De printer biedt een hoge printkwaliteit op een brede waaier aan media en stelt PSP's in staat hun diensten uit te breiden. De HP Scitex FB6050 printer produceert prints van hoge kwaliteit op stijve media. De HP Scitex FB6100 printer valt dan weer op door zijn grote veelzijdigheid. Omdat gebruikers kunnen wisselen tussen vlakbed en rol-op-rol, is deze printer ideaal voor een groot aantal toepassingen.

Met printsnelheden van maximaal 100 m2 per uur en snel drogende UV-inkten biedt de veelzijdige HP Scitex FB6100 printerserie kortere doorlooptijden en een hogere productiviteit. De serie biedt een maximumresolutie van 1.270 x 800 dpi en kan printen op een brede waaier aan media, waaronder keramische tegels, glas, acrylplaat, houten deuren en akoestische plafondtegels. De printers van de HP Scitex FB6100 printerserie zijn robuuste, betrouwbare machines met een frame dat berekend is op zwaar werk. Ze zijn ontworpen voor productieomgevingen waar de apparatuur 24 uur per dag en zeven dagen per week draait.

"FESPA Digital 2009 is voor de grafische industrie een mijlpaal in de transitie van analoog naar digitaal. En voor HP is het tegelijkertijd ook een feestelijk moment: het portfolio dat HP op FESPA Digital presenteert, is ons grootste ooit en omvat oplossingen voor digitale productie van een brede waaier aan toepassingen die voordien analoog werden geproduceerd", zegt Santiago Morera, vice president en general manager, Large Format Printing, Imaging and Printing Group, HP. "Hoe verder de digitale revolutie oprukt, hoe duidelijker het zal worden hoe groot de voordelen zijn van digitaal ten opzichte van conventionele productie op het gebied van kosten, productiviteit en de impact op het milieu."

Geavanceerde grootformaat toepassingen

Nu merkfabrikanten steeds vaker kiezen voor gelokaliseerde kortetermijncampagnes, zoeken PSP's naar rendabelere oplossingen voor hun klanten. HP komt aan deze behoefte tegemoet met geoptimaliseerde substraten. Deze zullen samen met geavanceerde technologieoplossingen van HP partners worden gedemonstreerd op FESPA Digital 2009. Hiermee kunnen PSP's billboards productiever en effectiever printen.

De HP Scitex XP2300 printer is in het bijzonder ontwikkeld om te voldoen aan de nieuwe eisen die worden gesteld op het gebied van de productie van outdoor signage. Deze drie meter brede UV-printer kan printen op een brede waaier aan substraten, waaronder rendabele media zoals polyethyleen, ongestreken PVC, zelfklevend vinyl, mesh, geweven polyethyleen en textielsoorten die onmiddellijk kunnen worden gemonteerd, zonder dat ze eerst moeten drogen.

PSP's die onder tijdsdruk staan, kunnen nu met de HP Scitex XP2300 printer profiteren van een verbeterde productie-efficiëntie, die niet realiseerbaar is met traditionele substraten, maar wel met de nieuwe substraten. Met deze printer kunnen ze nu ook voldoen aan de toenemende vraag van reclamebureaus naar milieuvriendelijkere productiemethoden.

FESPA Digital Print Awards

De winnende inzendingen voor de FESPA Digital Print Awards laten zien wat er mogelijk is in digitaal drukken en hoe PSP's optimaal gebruikmaken van mogelijkheden die alleen realiseerbaar zijn met digitaal. Dit is het derde jaar op rij dat HP de FESPA Digital Print Awards steunt. De winnende inzendingen zijn gedurende de volledige looptijd van de beurs te zien in een speciale galerij vlak bij de HP stand in de RAI.

"De inzendingen voor de editie van dit jaar waren heel vernieuwend. Het doet ons plezier dat verschillende HP klanten in de prijzen zijn gevallen met hun creatieve toepassingen", zegt François Martin, marketing director, Graphic Solutions Business, EMEA. HP Stiefel Digitalprint was de Platinum Winner en Print & Display was de tweede in de categorie Fine Art. Andere HP klanten, zoals Dereumaux XL, Print & Display en Presentation creative and production house, werden in hun categorieën geprezen voor hun uitzonderlijke voorbeelden van digitaal drukwerk.

Over HP

Als 's werelds grootste technologiebedrijf met een portfolio die onder meer printing, personal computing, software, services en IT-infrastructuren omvat, maakt HP technologiegebruik eenvoudiger voor al zijn klanten - van individuele consumenten tot ondernemingen. Meer informatie over HP (NYSE: HPQ) is beschikbaar op http://www.hp.com/.

1 Based on published manufacturer specifications as of July 2008.

Redactioneel contact:

Jonathan Graham, HP
+49 (162) 263 3046
Carlyn Samuel
Bespoke for HP
+44 (0)1737 215 200
carlyn@bespoke.co.uk

Hewlett-Packard Company
HP Sant Cugat
Avda.Graells 501
08190 Sant Cugat del Vallés
Barcelona
Spain
www.hp.com

About HP Inc.

HP Inc. creates technology that makes life better for everyone, everywhere. Through our portfolio of printers, PCs, mobile devices, solutions, and services, we engineer experiences that amaze. More information about HP Inc. is available at http://www.hp.com.

© 2016 HP Inc. The information contained herein is subject to change without notice. The only warranties for HP Inc. products and services are set forth in the express warranty statements accompanying such products and services. Nothing herein should be construed as constituting an additional warranty. HP Inc. shall not be liable for technical or editorial errors or omissions contained herein.