Persbericht: 01. april 2009
Onderwerpen:

HP versterkt grootformaat printportfolio om klanten betere productiviteit en lagere kosten te bieden

De nieuwe producten, oplossingen en grootformaat media bieden werkgroepen in de marktsegmenten geografische informatiesystemen (GIS), architecten- en ingenieursbureaus en bouwbedrijven (AEC) en mechanisch computer aided design (MCAD) onder andere de volgende voordelen: hogere productiviteit, kostenbesparingen, betere verbindings- en beveiligingsmogelijkheden, beter beheer van de print- en imaginginfrastructuur en kostenbeheersing. De producten en oplossingen kunnen dankzij geavanceerde mogelijkheden perfect worden geïntegreerd in de IT-/netwerkomgeving. 

HP's productportfolio op stand 1200 op de AIIM International Exposition and Conference omvat een volledig assortiment aan digitale oplossingen die werkgroepen in het MKB en grote bedrijven in staat stellen hun activiteiten rendabel uit te breiden met een grotere efficiency en betrouwbare uitvoer van een hogere kwaliteit.

"In het huidige economische klimaat staan het MKB en het grootzakelijke segment onder zeer hoge druk om een meer gestroomlijnde en efficiëntere infrastructuur met lagere kosten op te zetten, maar tegelijkertijd moeten ze resultaten van topkwaliteit blijven leveren", zegt Santiago Morera, vice president en general manager, Large Format Printing, HP. "HP streeft ernaar oplossingen te bieden die op deze behoeften inspelen met meer controle, kosteneffectiviteit en een grotere efficiency, waardoor onze klanten winstgevende groei kunnen realiseren en tegelijkertijd de verwachtingen van hun klanten kunnen overtreffen."

Imaging- en printinfrastructuur optimaliseren met nieuwe grootformaat printmogelijkheden 

De hoge printsnelheden, de krachtige interne processor met een harde schijf van 80 GB en de handige beheerfunctionaliteit van de HP Designjet T1120 printerserie helpen professionals om deadlines probleemloos te halen, zelfs in piekperioden. En dit terwijl een uitstekende printkwaliteit gehandhaafd blijft.

De HP Designjet T1120 printerserie is specifiek ontworpen voor GIS-professionals en architecten, ingenieurs en aannemers. De serie biedt hun een nieuw niveau aan printkwaliteit en functionaliteit, zodat ze tekeningen en presentaties van een hogere kwaliteit kunnen produceren.

De nieuwe HP Designjet T1120 SD-MFP demonstreert het leiderschap van HP in de grootformaat MFP-markt (Multi-Function Printing). Het is een gebruiksvriendelijke en betaalbare oplossing voor kleine tot middelgrote technische bedrijven die hun outsourcingkosten willen verlagen met een inhouse apparaat dat print-, kopieer- en CIS-scantechnologie (Contact Image Sensor) bevat.

De HP Designjet T1120 HD-MFP biedt geavanceerde kopieer-, scan-, prestatie- en beheerfuncties in één geïntegreerd apparaat met CCD-scantechnologie (Charge-Coupled Device). Met behulp van HP Vivera inkten worden prints van professionele kwaliteit geproduceerd.

Deze gevarieerde serie is ontworpen voor groeiende en veeleisende technische werkgroepen en omvat de HP Designjet T1120, T1120ps, T1120 SD-MFP en T1120 HD-MFP printers.

Nieuwe oplossingen voor technische werkgroepen met grote volumes

De nieuwe HP Designjet 4020/4520 printerserie is ontworpen om grote bedrijven, klanten in de openbare sector en reprobedrijven de mogelijkheid te bieden grootformaat tekeningen, plattegronden, presentaties, renderings en posters op kostefficiënte wijze te produceren. De serie produceert prints van hoge kwaliteit en biedt uitgebreide beveiligingsfuncties, snelle connectiviteit en beheertools waarmee technische ontwerpprofessionals hun productiviteit kunnen verhogen en aan de wensen van klanten kunnen voldoen.

De HP Designjet 4020/4520 printerserie maakt gebruik van de HP Double Swath technologie om tot 100 A1/D-prints per uur te produceren, en dit zonder in te boeten aan beeldkwaliteit, nauwkeurigheid of stevigheid. Dankzij geavanceerde functies, een krachtige interne verwerkingsarchitectuur, een harde schijf van 160 GB en tot 1120 MB RAM-geheugen(1) zijn de resultaten gegarandeerd consistent en kan er zorgeloos en zonder toezicht worden geprint.

De gevarieerde serie omvat de HP Designjet 4020 en 4020ps printers en de HP Designjet 4520, 4520ps en 4520 HD-MFP printers. Deze printers zijn ideaal voor werkgroepen met een hoge werkbelasting en gecentraliseerde productieomgevingen waar continu wordt geprint.

HP recyclingprogramma en bedrijfsoplossingen

De inktcartridges van de HP Designjet T1120 en 4020/4520 printerserie kunnen in meer dan 47 landen en regio's via het HP Planet Partners programma(2) gratis en gemakkelijk worden geretourneerd voor recycling. Op www.hp.com/recycle kunnen verpakkingen worden besteld om de cartridges te retourneren.

Het nieuwe HP Designjet portfolio ondersteunt HP Web Jetadmin 10.2, de gebruiksvriendelijke printbeheersoftware voor het op afstand configureren, proactief controleren, beveiligen, troubleshooten en documenteren (via rapporten) van de imaging- en printinfrastructuur. HP Web Jetadmin is naadloos geïntegreerd in het bestaande netwerk en stelt gebruikers in staat grootformaat printers op afstand te beheren, samen met kantoorprinters en copiers.

De nieuwe grootformaat printers, MFP's en softwareoplossingen maken deel uit van het HP Managed Print Services aanbod. Hiermee kunnen klanten de printinfrastructuurkosten verminderen, de uptime verhogen en voorspelbare, consistente servicekwaliteit garanderen voor al hun locaties.

Nieuwe softwareoplossingen genereren nieuwe omzetmogelijkheden

HP introduceert ook vier nieuwe softwareoplossingen die klanten helpen nieuwe omzet te genereren, door de productiviteit te verhogen, de kosten te verminderen en resultaten van topkwaliteit te leveren.

De nieuwe oplossingen zijn:

 • Serif Poster Designer Pro for HP(3): Hiermee kunnen gebruikers gemakkelijk professionele grootformaat posters en banners inhouse produceren. Deze softwareoplossing biedt krachtige ontwerpmogelijkheden om posters en banners van hoge kwaliteit te maken. Dankzij de intuïtieve gebruikersinterface, de professioneel ontworpen sjablonen en de talrijke tools en effecten, kunnen gebruikers met Serif PosterDesigner Pro for HP op snelle, eenvoudige en betrouwbare wijze uitstekende prints produceren.
 • HP Instant Printing Utility 2.0(4): Deze tool vergemakkelijkt grootformaat printen aanzienlijk. De software maakt een snelle preview mogelijk en stelt gebruikers in staat met één muisklik een batch HP-GL/2-, Adobe® PDF- of Microsoft PowerPoint-bestanden te printen.
 • SCP Reprocontrol for HP(3): Deze oplossing biedt productieoperatoren flexibele automatisering, standaardisering en consistent colourmanagement in de productieworkflow. De betere controle helpt om de printkosten te verminderen en de winst te verhogen.
 • HP Accounting Excel Tool 2.0(5): Hiermee kunnen gebruikers op afstand gedetailleerde rapporten bekijken en maken die het gebruik bijhouden. Deze rapporten bevatten onder andere informatie over de supplies, de media, de gebruikers en de typen printorders. Dit maakt het voor beheerders gemakkelijk om op regelmatige tijdstippen facturen op te stellen voor het exacte printergebruik voor afdelingen, projecten of klanten.

Nieuwe grootformaat printmaterialen voor uiteenlopende behoeften

De nieuwe toevoegingen aan HP's portfolio van grootformaat foto-, banner- en signagemateriaal zijn specifiek ontworpen voor architecten- en ingenieursbureaus, bouwbedrijven, GIS-professionals, retailers, eventbureaus en print service providers (PSP's). Deze printmaterialen versterken HP's brede portfolio van meer dan 70 media en staan garant voor ongeëvenaarde beeldkwaliteit, consistentie, hoge prestaties en duurzaamheid.

De nieuwe printmaterialen omvatten:

 • HP Everyday Adhesive Matte Polypropylene: Hiermee worden tegen een gunstige prijs prints met krachtige kleuren en briljante afbeeldingen geproduceerd. Deze polypropyleenfilm met kleefrug is veelzijdig en duurzaam en produceert signs en displays die lang meegaan, zonder dat de prestaties in het gedrang komen. De film is ideaal voor zowel binnen- als buitentoepassingen.
  HP Durable Banner met DuPont Tyvek: Deze banner biedt telkens opnieuw uitstekende resultaten en is ontworpen voor een brede waaier aan printtoepassingen voor binnen en buiten. Het uiterst veerkrachtige bannermateriaal produceert een optimale beeldkwaliteit en levendige kleuren - van losse prints tot signagetoepassingen voor binnen en buiten. Het is ideaal voor klanten die consistentie, duurzaamheid, een snelle droogtijd en betrouwbaarheid eisen.
  HP Recycled Bond Paper: Deze papiersoort is ontworpen voor de dagelijkse technische printbehoeften en beperkt de milieu-impact van het printen. Het chloorvrije HP Recycled Bond Paper bestaat volledig uit gerecycleerd papierafval. Het kan HP Designjet gebruikers helpen te voldoen aan interne of externe milieuregelgeving en combineert resultaten van hoge kwaliteit met zorgeloze prestaties en een concurrerende prijs.
  HP Cockle-free Coated Papers: Deze papiersoorten bieden grafische en technische klanten een uitstekende beeldkwaliteit en blijven plat tijdens en na het printen. De HP Cockle-free Coated Papers zijn samen met originele HP inkten op kleurstofbasis en HP Vivera pigmentinkten ontwikkeld. Ze golven niet bij printwerk met een hoge inktdekking en produceren diepe kleuren en een intens zwart, zelfs bij hoge druksnelheden. Klanten kunnen kiezen uit HP Cockle-free Heavyweight Coated Paper 170 g/m2 of het verrassend lichte HP Cockle-free Coated Paper 100 g/m2.

HP's brede en veelzijdige portfolio van grootformaat printmateriaal omvat substraten voor een brede waaier aan toepassingen, waaronder grafisch ontwerp, professionele fotografie, digitale kunstreproducties, prepress/proofing en commercieel en industrieel printwerk. Meer informatie over het portfolio is beschikbaar op www.hp.com/go/designjet/supplies.

Meer informatie over de bovenstaande producten en oplossingen is beschikbaar in een online perskit op http://www.bespoke.co.uk/index.php?option=com_content&view=article&id=1062.

Over HP

Als 's werelds grootste technologiebedrijf met een portfolio die onder meer printing, personal computing, software, services en IT-infrastructuren omvat, maakt HP technologiegebruik eenvoudiger voor al zijn klanten - van individuele consumenten tot ondernemingen. Meer informatie over HP (NYSE: HPQ) is beschikbaar op http://www.hp.com/.

(1) 608 MB RAM plus een geheugenupgrade van 512 MB.
(2) Sommige HP Designjet inktcartridges zijn niet geschikt voor recycling; een lijst van niet-retourneerbare supplies is beschikbaar op www.hp.com/recycle.
(3) Compatibel met een selectie HP Designjet modellen.
(4) Software niet inbegrepen; kan gratis worden gedownload op www.hp.com/go/hpinstantprintingutility. Compatibel met een selectie HP Designjet modellen.
(5) Software niet inbegrepen; kan gratis worden gedownload op www.hp.com/go/designjet/accounting. Compatibel met een selectie HP Designjet modellen.

Redactioneel contact:

Jonathan Graham, HP
+49 (162) 263 3046

Ben Dodson
Bespoke for HP
+44 (0)1737 215 200
ben@bespoke.co.uk

Hewlett-Packard Company
HP Sant Cugat
Avda.Graells 501
08190 Sant Cugat del Vallés
Barcelona
Spain
www.hp.com

About HP Inc.

HP Inc. creates technology that makes life better for everyone, everywhere. Through our portfolio of printers, PCs, mobile devices, solutions, and services, we engineer experiences that amaze. More information about HP Inc. is available at http://www.hp.com.

© 2016 HP Inc. The information contained herein is subject to change without notice. The only warranties for HP Inc. products and services are set forth in the express warranty statements accompanying such products and services. Nothing herein should be construed as constituting an additional warranty. HP Inc. shall not be liable for technical or editorial errors or omissions contained herein.