Persbericht: 12. maart 2009
Onderwerpen:

HP-klanten melden groei in speciaal fotodrukwerk dankzij marktleidende technologie van HP Indigo

HP verkreeg een prominente positie in de markt voor speciaal fotodrukwerk nadat vijf jaar geleden afdrukcentra veel bestellingen plaatsten voor de HP Indigo 5000 en 5500 drukpersen. Door de succesvolle uitbreiding van de HP Indigo-technologie naar deze groeiende markt voor speciaal fotodrukwerk wordt nu een aanzienlijk deel van al het speciale fotodrukwerk, zoals fotoboeken, kalenders en kaarten, geproduceerd op HP Indigo-persen.

Tijdens de PMA-vakbeurs in Las Vegas (van 3 tot 5 maart), wordt de HP Indigo 5500 getoond samen met een compleet assortiment oplossingen voor fotodrukwerk van HP.

Tegenwoordig hebben overal ter wereld vooraanstaande bedrijven met afdrukcentra voor speciaal fotodrukwerk, waaronder Asukanet Co. Ltd., CeWe Color Holding AG, District Photo, netservice.cc, Photobox Ltd. en Reischling Press Inc., meerdere HP Indigo-drukpersen in gebruik. Na de succesvolle introductie in 2008 van de HP Indigo 7000, een digitale pers voor grote volumes, schat HP dat wereldwijd het marktaandeel van HP Indigo in de productie van fotoboeken nu ruim 75 procent bedraagt.

"Het fotoboek is een vernieuwend product, doordat het digitale fotografie aanvult met een gestroomlijnd en superieur alternatief voor het inplakken van foto's in fotoalbums," aldus Alon Bar-Shany, vice-president en general manager van HP's Indigo Division. "Speciaal fotodrukwerk is het snelstgroeiende segment van alle activiteiten van HP Indigo. Wij blijven ons inspannen om winstgevende groei voor fotolaboratoria in dit segment te creëren, door de kwaliteitsverwachtingen van de klant te vervullen of zelfs te overtreffen, en oplossingen aan te bieden die de productiviteit maximaliseren."

Foto's leven, bedrijven floreren

Sinds de introductie van de HP Indigo 7000 in 2008 zijn 165 van deze drukpersen geïnstalleerd. Daarvan worden 85 persen gebruikt voor speciaal fotodrukwerk. De meeste orders waren bedoeld om de productiebehoefte in de piektijd voor deze markt aan te kunnen: de periode tussen 1 oktober en 31 december, waarin consumenten speciaal fotodrukwerk bestellen voor de kersttijd. In 2008 produceerden de klanten van HP Indigo-fotopersen tijdens de productiepiek gezamenlijk wereldwijd een record aantal afdrukken. Ze drukten maar liefst 87 procent meer pagina's af dan in dezelfde periode in 2007.

Hoge uptime en betrouwbaarheid van de persen was een belangrijke voorwaarde voor succes in de piekperiode. Veel van de klanten die speciaal fotodrukwerk produceren meldden dat ze in de periode van oktober tot en met december 2008 hun persen 24 uur per dag hadden laten draaien. Een klant zei op één enkele dag op een fotoboekpers zelfs 280.000 afdrukken te hebben geproduceerd. Hiermee vestigde hij een record voor het aantal HP Indigo-afdrukken op één dag.

Over HP

Als 's werelds grootste technologiebedrijf met een portfolio die onder meer printing, personal computing, software, services en IT-infrastructuren omvat, maakt HP technologiegebruik eenvoudiger voor al zijn klanten - van individuele consumenten tot ondernemingen. Meer informatie over HP (NYSE: HPQ) is beschikbaar op http://www.hp.com/.

Redactioneel contact:
Jonathan Graham, HP
+49 (162) 263 3046

Stephanie Thorpe
Bespoke for HP
+44 (0)1737 215 200
stephanie@bespoke.co.uk

Hewlett-Packard Company
HP Sant Cugat
Avda.Graells 501
08190 Sant Cugat del Vallés
Barcelona
Spain
www.hp.com

About HP Inc.

HP Inc. creates technology that makes life better for everyone, everywhere. Through our portfolio of printers, PCs, mobile devices, solutions, and services, we engineer experiences that amaze. More information about HP Inc. is available at http://www.hp.com.

© 2016 HP Inc. The information contained herein is subject to change without notice. The only warranties for HP Inc. products and services are set forth in the express warranty statements accompanying such products and services. Nothing herein should be construed as constituting an additional warranty. HP Inc. shall not be liable for technical or editorial errors or omissions contained herein.