Persbericht: 05. januari 2009
Onderwerpen:

Splash!Events breidt diensten uit dankzij HP Designjet L65500

BARCELONA, Spanje, 05 Januari 2009 - HP maakt bekend dat Splash!Events, een ontwerpbureau annex drukkerij die een brede waaier aan diensten aanbiedt, zijn mogelijkheden om duurzame signs voor evenementen te produceren heeft uitgebreid door een HP Designjet L65500 printer met HP Latex Printing Technology te installeren.

Met de integratie van deze printer in zijn workflow wil Splash groene oplossingen aanbieden in de drie marktsegmenten waarin het actief is: beurzen, bedrijfs- en winkelomgevingen en grote bedrijfsevenementen.

"De HP Designjet L65500 zal Splash in staat stellen te groeien, aangezien klanten zullen kunnen kiezen voor milieuvriendelijke productie van signs voor binnen- en buitentoepassingen", zegt Santiago Morera, vice president en general manager, Large Format Printing, Imaging and Printing Group, HP. "HP blijft innoveren en nieuwe oplossingen ontwikkelen die onze klanten helpen hun diensten uit te breiden en zo hun winstgevendheid te vergroten."

Onlangs heeft Splash de HP Designjet L65500 kunnen testen voor de productie van marketingmateriaal en signs voor Nike Women's Marathon in San Francisco, Verenigde Staten. Nike lanceerde in 2008 een meerjarenplan om zijn evenementen groener te maken. Nike Women's Marathon was het eerste evenement waar betere methoden werden gebruikt voor de productie en recycling van de signs voor de wedstrijd, het marketingmateriaal en het materiaal voor de tenten.

Een deel van de signs voor het evenement werd geprint met HP Latex inkten op een verscheidenheid aan recycleerbare media, waaronder de HP HDPE Reinforced Banner, de HP DuPont™ Tyvek® Banner en HP Photo-realistic Poster Paper. Splash verwacht dat voor de editie van 2009 90 procent van het marketingmateriaal en de signs zullen worden geproduceerd met behulp van HP Latex inkten en printing methoden die het milieu minder belasten.

"We zijn steeds op zoek naar nieuwe manieren om klanten milieuvriendelijkere oplossingen aan te bieden voor de productie van materiaal voor beurzen en andere evenementen. HP Latex Printing Technologies zijn de perfecte oplossing hiervoor", zegt Regan Mahoney, general manager van Splash! San Francisco. "Onze klanten stellen heel hoge eisen qua accurate kleuren, resolutie en duurzaamheid. En ze vragen steeds vaker om groene oplossingen. Dit is zelfs de belangrijkste ontwikkeling die we vaststellen op het gebied van grootformaat printing."

Splash is van plan de HP Designjet L65500 ook te gebruiken voor de productie van signs en spandoeken voor bedrijfsevenementen van Cisco Systems, IBM en effectenbank Charles Schwab.

De 2,64 m (104 inch) brede HP Designjet L65500 printer is de eerste van een nieuwe categorie grootformaat printers voor de productie van signs die gebruikmaken van HP Latex inkten en HP Wide Scan Printing Technology. De printer combineert kwaliteit met duurzaamheid voor een verscheidenheid aan toepassingen en bereikt snelheden van ongeveer 79 m²/u voor afdrukken voor buiten en snelheden tot 34 m²/u(1) voor afdrukken voor binnen. De HP Designjet L65500 blinkt uit door zijn veelzijdigheid en stelt drukkerijen in staat hun diensten uit te breiden.

Afdrukken die worden geproduceerd met HP Latex inkten zijn geurloos(2) en stoten extreem lage VOC-niveaus (Volatile Organic Compounds) uit. Er is geen speciale ventilatie vereist om te voldoen aan de normen op het gebied van beroepsmatige blootstelling en er zijn geen vereisten op het gebied van luchtemissies. Hierdoor wordt een betere printing omgeving tot stand gebracht.(3)

Meer informatie over Splash!Events is beschikbaar op www.splashevents.com. Meer informatie over de HP Designjet printers en HP's portfolio voor de grafische industrie is beschikbaar op http://www.hp.com/go/graphicarts.

Over HP

Als 's werelds grootste technologiebedrijf met een portfolio die onder meer printing, personal computing, software, services en IT-infrastructuren omvat, maakt HP technologiegebruik eenvoudiger voor al zijn klanten - van individuele consumenten tot ondernemingen. Meer informatie over HP (NYSE: HPQ) is beschikbaar op http://www.hp.com/.

(1) De snelheden voor afdrukken voor buiten zijn gebaseerd op een unidirectionele drukmodus met 2 drukgangen, gebruikmakend van de volledige breedte (2,64 m); de snelheden voor afdrukken voor binnen zijn gebaseerd op een unidirectionele drukmodus met 5 drukgangen, gebruikmakend van de volledige breedte (2,64 m). De drukmodus met 5 drukgangen is alleen beschikbaar wanneer zelfklevende vinylsubstraten worden gebruikt.
(2) Printers die HP Latex inkten gebruiken, maken gebruik van ingebouwde verwarmingsunits om de latexpolymeerfilm te drogen. Sommige substraten hebben een specifieke geur.
(3) Speciale ventilatie is niet vereist voor voldoening aan de Amerikaanse OSHA-vereisten inzake beroepsmatige blootstelling aan VOC's van HP Latex inkten. Klanten kunnen naar eigen goeddunken een ventilatiesysteem installeren. HP doet geen specifieke aanbeveling ter zake. Doorgaans zijn er geen vereisten op het gebied van luchtemissies met inkten die extreem lage VOC-niveaus uitstoten. Klanten dienen de nationale en plaatselijke vereisten en regelgeving te raadplegen.

Contactpersoon tekstredactie:

Jonathan Graham, HP
+49 (162) 263 3046
jonathan.graham@hp.com

Carlyn Samuel
Bespoke for HP
+44 (0)1737 215 200
carlyn@bespoke.co.uk

Hewlett-Packard Company
HP Sant Cugat
Avda.Graells 501
08190 Sant Cugat del Vallés
Barcelona
Spain
www.hp.com

About HP Inc.

HP Inc. creates technology that makes life better for everyone, everywhere. Through our portfolio of printers, PCs, mobile devices, solutions, and services, we engineer experiences that amaze. More information about HP Inc. is available at http://www.hp.com.

© 2016 HP Inc. The information contained herein is subject to change without notice. The only warranties for HP Inc. products and services are set forth in the express warranty statements accompanying such products and services. Nothing herein should be construed as constituting an additional warranty. HP Inc. shall not be liable for technical or editorial errors or omissions contained herein.