Persbericht: 05. januari 2009
Onderwerpen:

HP introduceert nieuwe low-solvent inkten voor de grafische markt voor buitentoepassingen

De nieuwe inktformules zijn speciaal afgestemd op deze low-solvent printers en bieden klanten die signs produceren betrouwbare prestaties, gebruiksgemak en levendige, kleurintensieve prints met een hoge duurzaamheid.

"HP streeft ernaar klanten eersteklas supplies te leveren die voldoen aan hun specifieke wensen", zegt Santiago Morera, vice president en general manager, Large Format Printing, Imaging and Printing Group, HP. "Via de toeleveringsketen van HP kunnen we met deze nieuwe reeks supplies optimaal tegemoetkomen aan de eisen van klanten op het gebied van prijs en beschikbaarheid."

Klanten kunnen eenvoudig overstappen op de nieuwe HP 781 en HP 791 inktcartridges. Elke kleur van de HP 780 of HP 790 inktcartridges kan worden vervangen. En doordat de nieuwe inkten compatibel zijn met de oude, kunnen klanten de bestaande HP 780 en HP 790 cleaning en maintenance supplies gebruiken in combinatie met de nieuwe inktcartridges.

"Het vervangen van de huidige inkten door de nieuwe HP inkten, was een fluitje van een cent. Toen de printer aangaf dat een nieuwe cartridge moest worden geplaatst, konden we gewoon een cartridge van de nieuwe reeks installeren", zegt Ronald Niner, eigenaar van Creative Graphic Services USA. "Verder hoefden we niets te doen. De printkoppen dienden niet te worden vervangen. En de printer presteert even goed als tevoren."

Afdrukken die worden geproduceerd met de nieuwe HP 781 en HP 791 Printing Supplies gaan zonder laminering tot wel drie jaar mee en zijn kras-, veeg- en barstbestendig.(1)

HP maakt tevens bekend dat het zijn OEM-overeenkomst met Seiko I Infotech (SIIT) beëindigt. Deze overeenkomst betrof de gezamenlijke ontwikkeling en verkoop van nieuwe low-solvent grootformaat printers voor de grafische markt voor buitentoepassingen. HP en SIIT zijn onderling overeengekomen niet langer samen te opereren in dit marktsegment.

De HP Designjet 8000, HP Designjet 9000 en HP Designjet 10000 printers, die in het kader van de OEM-overeenkomst zijn ontwikkeld, zullen in 2009 nog verkrijgbaar zijn via HP. HP is van plan onderdelen, supplies en support te blijven aanbieden aan de klanten die over deze producten beschikken. Intussen is het bedrijf bezig met de ontwikkeling van nieuwe oplossingen die tegemoetkomen aan de behoeften van deze klanten. Een van deze nieuwe oplossingen is de HP Designjet L65500.

HP Designjet L65500 wereldwijd beschikbaar en omarmd door early adopters

De op drupa 2008 aangekondigde HP Designjet L65500 is nu verkrijgbaar in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Noord-Amerika. Verwacht wordt dat deze vanaf maart ook in Latijns-Amerika en de regio Azië-Pacific beschikbaar zal zijn.

Er is nu al een sterke vraag naar deze grootformaat printer. Er zijn al een 25-tal HP Designjet L65500 printers geïnstalleerd bij early adopters. De voordelen van de nieuwe HP Latex Printing Technology van deze printer zijn legio: superieure beeldkwaliteit, verwerking van een breed media-assortiment en verhoogde productiviteit. Ook stelt de technologie HP klanten in staat nieuwe klanten aan te trekken die op zoek zijn naar milieuvriendelijkere printing processen.

"Wat de HP Designjet L65500 zo bijzonder en uniek maakt, is dat het een 2,64 m (104 inch) brede printer is die de vertrouwde hoge kwaliteit van HP combineert met de mogelijkheid om op een brede verscheidenheid aan materialen te printen", zegt Regan Mahoney, general manager van Splash! San Francisco. "We verwachten heel sterk te groeien dankzij de HP Latex Printing Technology, doordat we de markt nu duurzame printing mogelijkheden kunnen aanbieden. Bovendien is HP de enige fabrikant die dergelijke technologie aanbiedt."

Over HP

Als 's werelds grootste technologiebedrijf met een portfolio die onder meer printing, personal computing, software, services en IT-infrastructuren omvat, maakt HP technologiegebruik eenvoudiger voor al zijn klanten - van individuele consumenten tot ondernemingen. Meer informatie over HP (NYSE: HPQ) is beschikbaar op http://www.hp.com/.

(1) De geschatte weergaveduurzaamheid (display permanence rating) en kras-, veeg- en barstbestendigheid zijn gebaseerd op tests die zijn uitgevoerd door het HP Image Permanence Lab. De weergaveduurzaamheid is getest in overeenstemming met SAE J2527. De HP low-solvent inkten zijn op Metamark MD5 media die rond juni 2008 zijn aangeschaft, in een verticale weergavepositie blootgesteld aan gesimuleerde buitenomstandigheden van warme en koude klimaten, zoals direct zonlicht en water. De prestaties van de inkten kunnen variëren afhankelijk van de omgevingsomstandigheden. De kras-, veeg- en barstbestendigheid is met behulp van HP low-solvent inkten getest op Avery 1004 media die rond april 2008 zijn aangeschaft. De resultaten kunnen variëren afhankelijk van de prestaties van het gekozen substraat.

Contactpersoon tekstredactie:

Kristine Snyder, HP
+1 949 548 4995
kristine.snyder@hp.com

HP Media Hotline
www.hp.com/go/newsroom

Hewlett-Packard Company
3000 Hanover Street
Palo Alto, CA 94304
www.hp.com

About HP Inc.

HP Inc. creates technology that makes life better for everyone, everywhere. Through our portfolio of printers, PCs, mobile devices, solutions, and services, we engineer experiences that amaze. More information about HP Inc. is available at http://www.hp.com.

© 2016 HP Inc. The information contained herein is subject to change without notice. The only warranties for HP Inc. products and services are set forth in the express warranty statements accompanying such products and services. Nothing herein should be construed as constituting an additional warranty. HP Inc. shall not be liable for technical or editorial errors or omissions contained herein.