Persbericht: 21. oktober 2008

Nieuwe services van HP helpen klanten alle voordelen te halen uit virtualisatieprojecten

Virtualisatie kan diverse voordelen inhouden, waaronder meer businesssnelheid, lagere kosten en een beperkt risico op downtime. Wanneer virtualisatie op de juiste wijze wordt doorgevoerd, wordt ze een strategische troef voor de omvorming van datacenters.


De nieuwe services omvatten HP Virtualization Accelerator Services, HP Virtual Desktop Infrastructure (VDI) Services met ondersteuning van Citrix XenDesktop, en HP Virtualization Support Services. Deze services helpen klanten om virtualisatie op ruime schaal in te zetten binnen hun technologische omgevingen. Ze verzekeren ook permanente operaties en ondersteuning.
“Klanten in heel de wereld maken gebruik van virtualisatie om meer redenen dan alleen maar kostenbesparing en efficiëntie – ze benutten het concept ook om het energieverbruik terug te dringen, de flexibiliteit te vergroten en downtime te beperken of te voorkomen,” vertelde Johan Vanoverbeke, vicepresident, Worldwide Sales and Marketing, Technology Services, HP. “In combinatie met onze jarenlange ervaring stellen HP’s virtualisatieservices de klanten in staat om snel en met succes virtualisatie te implementeren binnen de hele onderneming, zodat ze de genoemde voordelen onmiddellijk tot stand kunnen brengen.”

HP Virtualization Accelerator Services
De HP Virtualization Accelerator Services zijn vooraf gedefinieerde consultingservices tegen een vaste prijs, bedoeld voor het plannen, het ontwerpen en het implementeren van virtualisatie-initiatieven. Het gebruik van een “product-benadering” vereenvoudigt het aankoopproces, beperkt de kosten en verkort de termijn voor ingebruikneming. Op die manier kunnen de klanten een sneller rendement behalen van hun investeringen in virtualisatie.


Deze services bieden de HP-consultants de mogelijkheid om virtualisatieprojecten te realiseren in geleidelijke stappen als onderdeel van een ruimere strategie, designservice of transitieservice voor datacenter-virtualisatie. De klanten kunnen meerdere services combineren en hierop steunen om tegemoet te komen aan hun specifieke businessvereisten. Daarnaast kunnen organisaties snel de gewenste resultaten behalen en vlot hun initiatieven voor datacenter-virtualisatie uitbreiden. De HP Virtualization Accelerator Services omvatten:
• HP Virtual Server Environment (VSE) Solution – Projectbeheer, planning, configuratie en kennisoverdracht voor het HP VSE-pakket.
• HP High Performance Computing (HPC) Cluster Management Solution Service – Planning, configuratie, validering en kennisoverdracht voor UNIX®-gebaseerde HPC-clusters, waaronder installatie van softwarepakketten voor clusterbeheer, zoals XC, CMU, Insight Control Linux Edition, Scali en ClusterPack.
• HP Global Work Load Manager Solution Service – Planning, configuratie, validering en kennisoverdracht voor Microsoft Windows® Compute Cluster Server.
• HP Integrity/HP 9000 Solution Service – Projectbeheer, planning, configuratie en kennisoverdracht voor HP Integrity- en HP 9000-servers.


• HP Server Solution Project Management Service – Management voor server-gerelateerde projecten, met inbegrip van upgrade, ingebruikneming, migratie en consolidatie.
• HP Virtual Server Solution Planning en Design Service – Analyse, ontwerp gevirtualiseerde infrastructuur, prognoses van kostenbesparingen en traject voor ingebruikneming , bedoeld voor klanten die denken aan VSE-, Microsoft-, Vmware- en/of blade-technologieën.
• HP Virtual Desktop Infrastructure Solution Service – Transformatie van client-infrastructuur, goed voor vereenvoudigd technologiebeheer met meer veiligheid, lagere cost of ownership en flexibiliteit om zich aan te passen aan veranderende businessvereisten.

HP Virtualized Desktop Infrastructure Services met ondersteuning van Citrix XenDesktop
HP VDI Services met ondersteuning van Citrix XenDesktop evalueren de nood aan en de businesswaarde van een gevirtualiseerde omgeving; verder verzekeren ze alle mogelijkheden voor planning, design en implementering. De HP VDI is een end-to-end-oplossing die bestaat uit thin clients, workstation-blades, remote graphics, software voor virtualisatie en management, servers en opslag.
HP bezit de nodige expertise om desktop, virtualisatie, datacenter en partners samen te brengen met het oog op een beperking van de complexiteit van datacenter-virtualisatie. HP VDI Services stellen de klanten in staat om de juiste oplossing door te voeren voor een vlotte, snelle overgang naar desktopvirtualisatie.


De klanten kunnen kiezen tussen Microsoft Hyper-V, Citrix XenServer, HP Blade PC’s en HP BladeWorkstations als fundering voor VDI; tegelijkertijd garanderen ze een toonaangevende veiligheid, beheersbaarheid en gebruikerservaring met Citrix XenDesktop.
HP VDI-services met ondersteuning van Citrix XenDesktop omvatten:
• VDI Planning Services – Verkenning, businessevaluatie, roadmap en ontwerp.
• VDI Quick Start Service –Verkenningsworkshop, roadmap en proof of concept.
• VDI Implementation Services – Oplossingsontwerp, proof of concept van de oplossing, migratieplanning en implementeringsservices.
HP introduceerde ook softwaretechnische support- en updateservices voor Citrix XenDesktop VDI. Deze services verzekeren efficiënte, ononderbroken operaties zodat medewerkers alle tijd krijgen om zich te concentreren op businessinnovatie.

HP Virtualization Support Services
De onderzoeksresultaten die HP vandaag uitbracht, wijzen op een gebrek aan training en ervaring als belangrijkste hinderpalen voor de implementering van geslaagde virtualisatieprojecten. HP vult die lacune in met nieuwe opleidingen en supportservices, die voorzien in de nodige virtualisatieknowhow voor technologische teams. Deze services zorgen voor een verdere uitbreiding van HP’s ruime gamma van services voor de volledige virtualisatie-levenscyclus, met inbegrip van een voortdurende serviceverbetering.


HP Virtualization Support Services benutten meer dan een decennium van HP-expertise op het vlak van een vlotte overgang naar en een permanent beheer van nieuwe technologie, waarbij het risico op niet-geplande downtime wordt beperkt. De services voorzien een consistente, kwalitatieve ondersteuning voor Citrix-, Microsoft-, Novell-, Red Hat-, Vmware- en HP-producten.
“Klanten kunnen hun technologische activiteiten vereenvoudigen met HP’s wereldwijde standaardprocessen voor de ondersteuning van fysieke en virtuele bedrijfsmiddelen van diverse fabrikanten,” vertelde Vanoverbeke. “Voorzieningen die anders zouden nodig zijn voor de ondersteuning van tal van verschillende virtualisatieproducten, kunnen nu worden ingezet voor projecten die de groei van de business moeten bevorderen.”


De HP Virtualization Support Services omvatten:
• HP Education Courses voor een reeks HP-softwareproducten voor virtualisatie, waaronder een HP-UX Virtualization Tools Boot Camp met demonstratie van systeem- en workloadbeheer.
• Hardwareondersteuning voor de nieuwe HP ProLiant BL495c-virtualisatieblade.
• Technical Support Services voor VMware Workstation-, VMware Lab Manager-, VMware Stage Manager-, VMware Lifecycle Manager- en VMware Site Recovery Manager-software, en Microsoft-software voor servervirtualisatie zoals Windows Server 2008 Hyper-V-, Microsoft Hyper-V Server- en Microsoft System Center-producten.


• Technical Support Services voor HP VDI met Citrix XenDesktop
Deze aanbiedingen zorgen voor een verdere uitbreiding van HP’s veelomvattende portfolio van virtualisatieservices die virtualisatie benaderen vanuit een strategisch oogpunt. Meer informatie over de nieuwe HP Virtualization Accelerator Services, HP VDI Services met ondersteuning van Citrix XenDesktop en HP Virtualization Support Services is beschikbaar op www.hp.com/go/virtualization2008.

About HP Inc.

HP Inc. creates technology that makes life better for everyone, everywhere. Through our portfolio of printers, PCs, mobile devices, solutions, and services, we engineer experiences that amaze. More information about HP Inc. is available at http://www.hp.com.

© 2016 HP Inc. The information contained herein is subject to change without notice. The only warranties for HP Inc. products and services are set forth in the express warranty statements accompanying such products and services. Nothing herein should be construed as constituting an additional warranty. HP Inc. shall not be liable for technical or editorial errors or omissions contained herein.