Persbericht: 01. oktober 2008
Onderwerpen:

HP’s nieuwste pc’s: design met inhoud!

HP’s nieuwste pc’s: design met inhoud!

BRUSSEL, 30 september 2008 – HP lanceert vandaag een nieuw gamma design desktops en notebooks. Met een gespecialiseerd design team en in nauwe samenwerking met media en fashion designers, profileert HP zich voortaan als een top speler op de consumer en business lifestyle markt.

Consumenten willen vandaag meer dan zuiver functionele apparaten. Met de toenemende individualisering, de alsmaar grotere groep van werkende vrouwen, en de nieuwe consumententrends, is het niet langer mogelijk om technologie en design als twee tegengestelde werelden te beschouwen.


Een computer is voor het merendeel van de consumenten niet louter een ‘gebruiksvoorwerp’ in het dagelijks leven, maar eveneens een weerspiegeling van zijn/haar persoonlijkheid. Voor de campagne “The Computer is Personal Again” werkte HP samen met verschillende toonaangevende sterren (Serena Williams, Paulo Coelho, Jay Z, Petra Nemcova, Shaun White e.a.) die elk op een eenvoudige en verfrissende manier aantonen hoe zij hun PC in het dagdagelijkse leven integreren en gebruiken. De computer reflecteert een levensstijl, de klasse en de gewoontes van de gebruiker. Kortom, het tijdperk is aangebroken waarin de grens tussen technologie en design volledig vervaagt en waarbij mobiliteit, personalisatie, passie, en design de sleutelwoorden zijn.


Design is ook meer dan alleen styling, het is een beleving. Design vinden we dus niet alleen terug in de vormgeving maar in de hele levenscyclus van het HP product: van bij de componenten, de productie, de verpakking en verzending over de beleving in de winkel, de beleving thuis tot en met de recyclage.


De aanstelling van een gespecialiseerd design team betekende de start van een volledig nieuwe uitdaging voor HP. Het team is samengesteld uit mensen van verschillende industrietakken met elk hun eigen expertise en percepties. De perfecte complementaire uitgangsbasis om de designvisie van HP vorm te geven.


Het Design team ontwerpt op basis van 4 pijlers:
1. “Design to simplify” (vergemakkelijken): ontwerpen hergebruiken, niet heruitvinden. Er werd een “design library” (bibliotheek met ontwerpen) opgestart waaruit designers kunnen putten bij het ontwerpen van een nieuw product. Zo kunnen zij zich concentreren op de nieuwe elementen in het product en wordt kostbare tijd gespaard. De nieuwe producten worden op die manier sneller op de markt gebracht.
2. “Design to differentiate” (het verschil maken): design is een kritische differentiator ten aanzien van concurrerende producten. Design speelt een belangrijke rol in de herkenbaarheid van het merk (“brand recognition”).
3. “Design to innovate” (innoveren): nieuwigheden uitbrengen waarvoor de markt bereid is te betalen. HP draagt innovatie hoog in het vaandel en is met de nieuwste TouchSmart technologie een voorloper in het domein van “touch technology” (bediening door aanraking).
4. “Design for the environment” (milieuvriendelijk ontwerpen): de grootste impact van HP op het milieu zit in de producten die we op de markt brengen en de dienstverlening. Het ontwerpstadium biedt de mogelijkheid om die impact te minimaliseren. HP ontwerpt producten en diensten die veilig en milieuvriendelijk zijn doorheen hun hele levenscyclus: energie efficiënt, nieuwe, veilige materialen en met het oog op de latere recyclage.

Het design team brengt verschillende concepten samen uit de natuur, mode, architectuur, vliegtuigconstructie en de autowereld en ontwerpt op die basis ingenieuze en geheel innoverende designs zoals de HP TouchSmart PC (zie afbeelding).


Media: HP en MTV hebben een wereldwijde “Take Action. Make Art” notebook designwedstrijd opgestart waarbij jonge creatieve geesten uitgedaagd worden om voor hun ultieme computer grafische designs te creëren die voor hen dé perfecte persoonlijke ‘touch’ uitstralen, en die potentieel de volgende HP consumer notebook zou kunnen worden. De winnaar van de eerste wedstrijd in 2007 was de twintigjarige Joao Oliveira uit Portugal. Zijn ontwerp “Asian Odyssey" werd gebruikt voor een special edition Pavilion notebook met bijpassende trendy draagtas. Voorlopig is deze notebook en de draagtas nog niet verkrijgbaar in België. Binnenkort wordt op MTV de tweede editie aangekondigd van deze design contest.

De meest recente samenwerking werd aangekondigd op 15 september 2008 en betreft een exclusieve samenwerking tussen HP en New Yorkse modeontwerpster van Chinese origine, Vivienne Tam. Samen ontwierpen zij een stijlvolle notebook ter grootte van een handtas, inclusief verscheidene accessoires, die op beperkte oplage geproduceerd wordt. Deze “HP Vivienne Tam Special Edition Notebook” is het prachtige resultaat van het samenspel van fashion, design en technologie. Dit staaltje “fashtronica” beantwoordt aan de noden van de hedendaagse vrouw die houdt van mode maar net zo gepassioneerd bezig is met haar technologie. Deze notebook is voorlopig nog niet verkrijgbaar in België.


Naast externe designs, heeft het ontwerpteam van HP zelf ook een sterke designtaal ontwikkeld die ervoor zorgt dat de nieuwste pc’s moeiteloos beantwoorden aan de ‘lifestyle noden’ van de moderne consument i.e. personalisatie, mobiliteit en design:


De HP 2133p Mini Notebook PC

De HP 2133p Mini Notebook PC weegt slechts 1.27 kg, heeft een scherm van 8.9 inch, een duurzaam design en combineert naast multimediafunctionaliteiten alles wat nodig is om productief te blijven. Ideaal voor mensen die veel reizen.


De HP EliteBooks

De HP EliteBook 2530p, HP EliteBook 2730p en HP EliteBook 6930p.
De HP EliteBook 2530p is de kleinste en lichtste HP notebook met optische harde schijf ooit. Deze business notebook weegt slechts 1.45 kg.
De HP EliteBook 2730p is een uiterst dunne tablet pc met een innovatief design en verschillende nieuwe technische snufjes zoals een geïntegreerd ‘touchpad’ e.a..
De HP EliteBook 6930p zet een nieuwe standaard voor productiviteit “on-the-move” met een batterij die een hele dag autonomie biedt en zelfs uitbreidbaar is naar 24 uur autonomie met de ultra-capacity batterij.

Deze EliteBooks zijn innovatief op het vlak van veiligheid, gebruiksgemak en betrouwbaarheid en beantwoorden allemaal aan de militaire standaard MIL-STD 810F: gesophisticeerde en duurzame notebooks die niet onderhevig zijn aan extreme temperaturen, stof en vochtigheid. De inspiratie voor het design van deze toestellen komt uit de vliegtuigbouw.

Gaming PC

De Blackbird 002 gaming PC staat gekend voor luxe, kwaliteit en technologische innovatie. Een stijlvol toestel dat ontworpen werd door gamers voor gamers dat extreem veel hoogtechnologische mogelijkheden biedt. De inspiratie voor het design komt uit de digitale entertainment sector, en is tevens geïnspireerd op luxueuze horloges, piano’s en GSM’s. Dit reflecteert zich in een eenvoudig, elegant en onderscheidend design. De BlackBird is voorlopig nog niet verkrijgbaar in België. Het toestel is wel beschikbaar in de shop-in-shop bij Harrods (Londen).


De Pavilion HDX alias “The Dragon” (HDX 18)

Het supermodel onder de HP notebooks. The Dragon omvat de nieuwste technologische hoogstandjes en heeft een reusachtig 20.1 inch Ultra BrightView breedbeeldscherm. Daarnaast wordt deze notebook gekenmerkt door een exclusief design en vormt dit toestel de ultieme combinatie tussen een entertainment center en een super-de-luxe portable. De inspiratie voor dit design komt uit de 3D video game art, de autowereld en de Italiaanse motorindustrie, alsook uit de science fiction.


The HP TouchSmart PC

Een pareltje van technologie dat zich perfect integreert in de woonkamer. Met één vingertip kunt u door uw foto’s en muziek bladeren, naar uw favoriete website gaan, uw e-mail bekijken of een boodschap schrijven en als elektronische post-it op het grote scherm achterlaten voor uw huisgenoten. Met HP’s TouchSmart softwaresuite kunt u alle digitale data met één vingertip beheren. Een unieke manier om multimediacontent te gebruiken en met het hele gezin te delen.


Shop-in-shop

HP implementeert een groot aantal shop-in-shop projecten in Europa, het Midden-Oosten en Azië. De bedoeling is om de shoppers een “HP beleving” aan te bieden waarbij zij een hele reeks HP producten kunnen uitproberen en testen met een persoonlijke begeleiding in de shop indien gewenst. De producten zijn geconnecteerd en klaar voor gebruik. Klanten kunnen computers, printers en accessoires onmiddellijk uitproberen in de winkel.
In de zomer werd een “consumer concept store” geopend in Harrods, Londen. Deze shop-in-shop zal in de toekomst ook gebruikt worden als platform om nieuwe producten te lanceren. In België heeft HP een shop-in-shop geopend in Saturn in Wilrijk. Gelijkaardige projecten worden in de nabije toekomst ook in andere steden uitgerold.
Dit concept past in HP’s strategie om de beleving door de consument te verbeteren van bij het ontwerp van het product tot en met de aankoopervaring en is een uitbreiding op HP’s campagne om computers weer persoonlijk te maken (“The Computer Is Personal Again”).

Trendy accessoires
Bij deze nieuwe desktops en notebooks horen uiteraard bijpassende trendy accessoires: draagtassen, damestassen, draadloze muizen, personal media drives enz.
En voor wie zijn huidige HP pc nog niet wil/kan inruilen voor één van de flitsende exemplaren zoals vandaag aangekondigd, kan terecht op http://hp.skinit.com. Op deze minisite is alles voorhanden om je huidige pc op te vrolijken met zgn. skins. Leuk is vooral dat je ook eender welk design zelf kan aanmaken via dezelfde website.

###

Over HP
HP, ’s werelds grootste technologiebedrijf, maakt het gebruik van technologie eenvoudiger voor al haar klanten – van de individuele consument tot de grootste multinational. Het portfolio omvat printing en personal computing producten, IT services, software en IT oplossingen. HP heeft op 26 augustus 2008 de overname van EDS voltooid. Meer informatie over HP (NYSE, Nasdaq : HPQ) vindt u op http://www.hp.com.

About HP Inc.

HP Inc. creates technology that makes life better for everyone, everywhere. Through our portfolio of printers, PCs, mobile devices, solutions, and services, we engineer experiences that amaze. More information about HP Inc. is available at http://www.hp.com.

© 2016 HP Inc. The information contained herein is subject to change without notice. The only warranties for HP Inc. products and services are set forth in the express warranty statements accompanying such products and services. Nothing herein should be construed as constituting an additional warranty. HP Inc. shall not be liable for technical or editorial errors or omissions contained herein.