ap denmark's nieuwe, met HP geproduceerde geluidsdempende toepassing vindt grote weerklank in de Europese markt

Canvasprints blazen digitale fotomarkt nieuwe adem in

BARCELONA, Spanje, 01 April 2010 - HP maakt bekend dat ap denmark, een Europese leverancier van grootformaat consumables voor de grafische sector, groot succes oogst met zijn nieuwe geluidsdempende grafische toepassing.

De nieuwe oplossing is ontwikkeld door ap denmark en wordt momenteel door de Europese printserviceprovider Sumopix geproduceerd met behulp van HP Designjet printers en media. De toepassing vindt gretig aftrek bij bedrijven die het lawaai in hun gemeenschappelijke binnenruimten willen verminderen.

Door de huidige wereldwijde trend van minimalistische interieurs en door het verdwijnen van gestoffeerde meubelen worden veel Scandinavische bedrijven en openbare gebouwen vandaag geconfronteerd met een nieuw, groeiend gezondheidsprobleem op de werkplek en in openbare binnenruimten: te hoge geluidsniveaus. De nieuwe geluidsdempende grafische toepassing van ap denmark biedt hiervoor een oplossing en wordt op grote schaal gebruikt door scholen, bedrijven, architectenbureaus en beheerders van andere openbare gebouwen.

Ib Norholm, CEO van ap denmark, zegt: "De belangstelling op de markt voor deze nieuwe toepassing is enorm. Het is een geweldige manier om het probleem van geluidshinder het hoofd te bieden en tegelijkertijd ruimten te decoreren met op maat gemaakte afbeeldingen of decoratie met het logo of de naam van het bedrijf. Voor de nieuwe oplossing worden de afbeeldingen met behulp van de HP Designjet Z6100 en HP inkten gedrukt op HP canvas, dat wordt gespannen op houten frames. Deze complete HP workflow garandeert een uitzonderlijke kleurconsistentie en een schitterende weergavekwaliteit."

De HP Designjet Z6100 printerserie is verkrijgbaar in twee modellen: een 42-inch model met een mediabreedte tot 1067 mm en een 60-inch model met een mediabreedte tot 1524 mm. Beide modellen zijn uitgerust met een ingebouwde spectrofotometer en zijn ideaal om snel levendige, kleurintensieve prints te produceren. De serie produceert banners voor zowel binnen als buiten (voor kortere duur) en grootformaat prints zoals posters, foto's, kunstreproducties, tekeningen, kaarten en ontwerpen.

De combinatie van HP Vivera pigmentinkten en HP Professional Matte Canvas White biedt gebruikers van de nieuwe geluidsdempende toepassing prints met levendige, duurzame kleuren.

"De geluidsdempende eigenschappen zijn toe te schrijven aan een unieke schuimvulling, die wordt aangebracht in de holte aan de achterkant van het canvasframe. De HP inkten zijn perfect voor dit product. Ze dringen door tot in de microscopisch kleine canvasvezels zonder dat de weg van het geluid door de canvasgaatjes naar de geluidsdempende schuimvulling aan de achterkant wordt verstoord", zegt Norholm.

ap denmark heeft ook een speciaal softwaresysteem ontwikkeld om printserviceproviders zoals Sumopix en andere Europese drukkerijen te helpen met tiling van de afbeeldingen voor de geluidsdempende toepassing. Met een eenvoudige muisklik berekent het systeem automatisch hoe de "stretcher bar" moet worden ingesteld om ervoor te zorgen dat een afbeelding juist wordt verdeeld over verschillende canvaspanelen. Zonder deze software zou het twee tot vier uur duren om de montage van een afbeelding op meerdere frames te berekenen. Met de oplossing van ap denmark is de klus geklaard in enkele minuten.

ap denmark werd opgericht in 2008 en telt een groot aantal digitale EMEA-drukkers (Europa, Midden-Oosten en Afrika) onder zijn klanten. Gezien de strakke deadlines voor digitaal drukwerk hecht ap denmark bijzonder veel belang aan snelle levering: bestellingen uit de Scandinavische landen worden binnen twee dagen geleverd en bestellingen uit andere landen in de wereld binnen twee tot vier dagen, per koerier. Op het Europese vasteland heeft de geluidsdempende grafische toepassing het snelst ingang gevonden op de Nederlandse markt, aldus Norholm. De rest van Europa volgt nu in sneltempo.

Norholm zegt: "We werken bijna uitsluitend met HP samen. Onze relatie met HP stelt ons in staat deel te nemen aan hun commerciële evenementen en beurzen om aan klanten de kracht van de combinatie van HP producten te demonstreren en te laten zien welke voordelen en zakelijke kansen geluidsdempende oplossingen bieden.

"In Europa is Sumopix momenteel de enige printserviceprovider die deze dienst aanbiedt. Onlangs hebben we een beelddatabank aangelegd, zodat consumenten nu kunnen kiezen uit meer dan vijf miljoen stockafbeeldingen. Dit heeft het proces van de selectie van afbeeldingen sterk gestroomlijnd. Bovendien hebben klanten nu toegang tot een enorme database met verbluffende nieuwe afbeeldingen, die ze desgewenst kunnen combineren met tekst."

Met de combinatie van HP technologie en de expertise van ap denmark en Sumopix biedt de toepassing, die met open armen wordt ontvangen op de markt, een aanzienlijke en groeiende inkomstenstroom.

Meer informatie is beschikbaar op www.sumopix.com en www.apdenmark.com.

Over HP

HP biedt nieuwe mogelijkheden die mensen, bedrijven, regeringen en gemeenschappen in staat stellen technologie op zinvolle wijze te gebruiken. HP is 's werelds grootste technologiebedrijf en heeft een portfolio van oplossingen die variëren van printing- en personal computing-producten tot software, services en IT-infrastructuur. Meer informatie over HP (NYSE: HPQ) is te vinden op http://www.hp.com.

Redactioneel contact:

Jonathan Graham, HP
+49 (162) 263 3046

Ben Dodson
Bespoke for HP
+44 (0)1737 215 200
ben@bespoke.co.uk

Hewlett-Packard Española
HP Sant Cugat
Avda.Graells 501
08174 Sant Cugat del Vallés
Barcelona
Spain
www.hp.com

About HP Inc.

HP Inc. creates technology that makes life better for everyone, everywhere. Through our portfolio of printers, PCs, mobile devices, solutions, and services, we engineer experiences that amaze. More information about HP Inc. is available at http://www.hp.com.

© 2016 HP Inc. The information contained herein is subject to change without notice. The only warranties for HP Inc. products and services are set forth in the express warranty statements accompanying such products and services. Nothing herein should be construed as constituting an additional warranty. HP Inc. shall not be liable for technical or editorial errors or omissions contained herein.