PRODUCTEN EN OPLOSSINGEN

Wij zien het als onze taak om een portfolio te creëren met de meest duurzame producten en oplossingen.

MEER INFO

Onze doelen en voortgang

Doelstelling

In 2020 nul ontbossing realiseren met betrekking tot HP merkpapier en papieren productverpakkingen.1

 Planten van 1 miljoen bomen in 2020 ter ondersteuning van de Arbor Day Foundation en een toekomst waarin bomen centraal staan.


Handhaven van nul procent ontbossing voor papier en papieren verpakkingen van HP.14 Neutraliseren van ontbossing voor niet-HP papier dat wordt gebruikt voor onze producten en printservices in 2030.15


Tegen 2030 ontbossing tegengaan voor niet-HP-papier dat in onze producten en printdiensten wordt gebruikt..15

Voortgang

Er is nul ontbossing bereikt voor 99% van het HP merkpapier en papieren productverpakkingen, met de resterende 1%, beoordeeld om te zorgen dat gerapporteerd vezelgebruik voldoet aan de HP Sustainable Paper and Wood Policy.16


Alleen al in 2020 hebben we één miljoen bomen geplant, wat het 1 Trillion Trees-initiatief ondersteunt.Wordt vastgelegd in het Sustainable Impact Report van 2021.Wordt vastgelegd in het Sustainable Impact Report van 2021.


Wordt vastgelegd in het Sustainable Impact Report van 2021.

Doelstelling

De broeikasgasuitstoot door het gebruik van HP producten in 2025 met 30% verlagen ten opzichte van 2015.2

 

 

 

Voortgang

33% verlaging gerealiseerd in 2020.

 

 

Doelstelling

In 2025 30% van consumenten afkomstig gerecycled plastic gebruiken in HP's portfolio persoonlijke systemen en printproducten.3

 

Realiseren van 75% circulariteit voor producten en verpakkingen in 2030.13

Voortgang

11% gerealiseerd in 2020.

 

 

Wordt vastgelegd in het Sustainable Impact Report van 2021.

Doelstelling

In 2025 1,2 miljoen ton hardware en supplies hebben gerecycled.

 

Voortgang

642.300 ton gerecycled in 2020.

Onze duurzaamste portfolio

We creëren onze producten en services op basis van strenge criteria voor duurzaam ontwerp. Zo bestaat onze HP Renew Tote voor 85% uit gerecycled materiaal.

MEER INFO

Prestaties

We streven ernaar technologie te leveren die de kwaliteit van leven van mensen verbetert en onze klanten in staat stelt om met minder impact op het milieu meer te kunnen bereiken.

 • Persoonlijke systemen

  Maak kennis met ’s werelds duurzaamste pc-portfolio met meer EPEAT® Gold- en Silver-producten in meer landen dan welke andere pc-leverancier* dan ook en de eerste fabrikant die EPEAT® 2019 Gold- en Silver-producten op de markt brengt. 4

 • Printoplossingen voor thuis en op kantoor

  In 2019 hebben we 6760 ton gerecycled plastic (afkomstig van consumenten) gebruikt in HP thuis- en kantoorprinters en 8949 ton in inkt- en tonercartridges.

 • Grootformaat printen

  Wij investeren in innovatie en technologie bij elke nieuwe generatie om meer duurzame end-to-end grootformaat printoplossingen te bieden. 

  MEER INFO

 • Industrieel printen

  HP heeft 200 miljoen dollar uitgetrokken om gedurende vijf jaar of langer de ontwikkeling uit te breiden van oplossingen op waterbasis voor digitaal printen op golfkartonverpakkingen en textiel.

 • 3D printen

  Dit zorgt ervoor dat sectoren producten op een andere manier ontwerpen, maken, verspreiden, gebruiken, repareren en hergebruiken.

 • Veiligheid en privacy

  HP produceert de veiligste en best te beheren pc’s en workstations ter wereld.5

We hebben nul ontbossing bereikt die gekoppeld is aan HP papier en

 

paper-based product packaging. If we could get that number any lower we would.

MEER INFO

Uitgelichte producten en oplossingen

Van hoge energiezuinigheid tot het gebruik van gerecycled plastic: we blijven onze duurzaamste portfolio ontwikkelen.

HP Instant Ink

Helpt thuisgebruikers en microbedrijven in achttien landen productief te blijven door hun voorraad inkt altijd op peil te houden.6

 

MEER INFO

HP Pavilion

Dankzij ocean-bound plastic in de constructie van de laptopspeakerbehuizing worden er meer dan 92.000 flessen per jaar geüpcycled.10

MEER INFO

HP Tango Terra

's Werelds duurzaamste thuisprintsysteem.7 Gemaakt van meer dan 30% gerecycled materiaal in gewicht aan plastic. Gecertificeerd CarbonNeutral.8

MEER INFO

HP DesignJet Studio

De eerste koolstofneutrale HP DesignJet plotter17

MEER INFO

HP Renew-accessoires

Onze HP Renew-tote is gemaakt met 85% gerecycled materiaal.

MEER INFO

HP Elite Dragonfly

Dit is de eerste laptop ter wereld die gemaakt is met zwerfplastic. EPEAT® 2019 Gold-gecertificeerd. Onderscheiden op de CES Innovation Awards 2020 met Official Honoree.

MEER INFO

reductie in eenmalig gebruikt plastic in verpakkingen in 2025.12

We doen iets aan het probleem van plastic voor eenmalig gebruik. Werk samen met ons aan een betere toekomst.

GIDS

Gids voor duurzame IT-aankopen

Ontdek hoe u nog duurzamer kunt investeren in IT-producten.

MEER INFO

GIDS

Meest aanbevolen inkoopcriteria

Ontworpen om duurzame inkoop van supplies, persoonlijke systemen en printoplossingen mogelijk te maken.

MEER INFO

BROCHURE

HP materialenstrategie

Naarmate we ons bedrijfsmodel en onze activiteiten richting een energie- en materiaalzuinige circulaire economie opschuiven, vindt HP opnieuw uit hoe producten worden ontworpen, geproduceerd, gebruikt en teruggewonnen. 

MEER INFO

BELEID

HP beheer van materialen en chemische stoffen

In ons streven een leider op het gebied van het milieu te zijn, zien we het als onze taak om in de volledige toeleveringsketen de impact van materialen en chemische stoffen op het milieu en de volksgezondheid te verminderen.

MEER INFO

Whitepaper

HP tijdlijn van groene chemie

Al meer dan twee decennia streeft HP ernaar om minder risicovolle stoffen in de elektronica-industrie te gebruiken en over te stappen op minder gevaarlijke alternatieven.

MEER INFO

SPECIFICATIE

HP algemene specificaties voor het milieu

Dit heeft betrekking op HP's wereldwijde milieuvereisten voor zijn producten, waaronder beperkingen op het gebruik van bepaalde stoffen en materialen, openbaarmaking van stoffen, verpakking en etikettering, productetikettering, gebruikersdocumentatie, verklaringen, registratie en productprestatievereisten.

MEER INFO

VEILIGHEIDSINFORMATIEBLADEN (VIB)

Veiligheidsinformatiebladen en samenvattingen van batterijtests

Veiligheidsinformatiebladen bevatten informatie over materialen, zoals hun fysische, chemische en toxicologische eigenschappen, regelgeving en aanbevelingen voor veilig gebruik. 

MEER INFO

ECOLABELS

Kwalificaties die onze innovaties op het gebied van ontwerp en technologie erkennen.

Waaronder ENERGY STAR®, EPEAT, Blue Angel, ISO 14001.

MEER INFO

Veelgestelde vragen

Voetnoten en disclaimers

 

*Van toepassing op HP pc's, workstations en schermen die na januari 2019 zijn geproduceerd. Gebaseerd op de meeste EPEAT® Gold- en Silver-registraties door te voldoen aan alle vereiste criteria en het behalen van 50-74% van de optionele punten voor EPEAT® Silver en 75-100% van de optionele punten voor EPEAT® Gold volgens IEEE 1680.1-2018 EPEAT®. De status verschilt per land. Ga naar www.epeat.net voor meer informatie.

 1. Alle HP papiersoorten en papieren productverpakkingen zijn in 2020 afkomstig uit gecertificeerde en gerecyclede bronnen, met een voorkeur voor primaire vezels uit gecertificeerde FSC-bronnen (Forest Stewardship Council). Verpakking is de doos waarin het product wordt geleverd en al het papier (inclusief verpakking en materialen) in de doos. 
 2. De intensiteit van de broeikasgasemissies bij het gebruik van producten beschrijft de prestaties van ons portfolio. Hierbij wordt rekening gehouden met combinaties van producten en bedrijfsgroei. De intensiteit van de broeikasgasemissies bij het gebruik van HP producten wordt gemeten per eenheid voor het gebruik gedurende de verwachte productlevensduur. Deze waarden worden vervolgens gewogen op basis van de bijdrage van pc's en printproducten aan de totale opbrengstcijfers. Deze emissies vertegenwoordigen meer dan 99% van de HP productunits die elk jaar worden verzonden, inclusief laptops, tablets, desktops, mobiele computerapparaten, workstations, beeldschermen en digital signage; HP inkjet, LaserJet, DesignJet, Indigo, Scitex en Jet Fusion 3D-printers; en scanners. 
 3. Gerecycled plastic (RCP) als een percentage van het totale plastic dat in alle HP pc's, printerhardware en printercartridges wordt verwerkt die in het betreffende jaar zijn verzonden. Het totale volume is exclusief producten van gelicentieerde merken en aftermarkt hardwareaccessoires. De totale RCP omvat postconsumer gerecycled plastic, plastic uit gesloten productieketens en ocean-bound plastic dat in HP producten wordt gebruikt. Plastic uit pc's wordt gedefinieerd aan de hand van de eco-labelcriteria van EPEAT®. Onderworpen aan relevante gebruiks- en distributiebeperkingen van materialen die bestemd zijn voor recycling en/of recyclinggrondstoffen.  
 4. 32 Gold, 280 Silver EPEAT®-geregistreerde HP pc-producten in 19 landen in oktober 2019. 
 5. De claim “'s Werelds meest veilige en best te beheren pc” is gebaseerd op HP's unieke, uitgebreide en gratis beveiligingsfuncties en beheer met de HP Manageability Integration Kit van alle pc-aspecten, waaronder hardware-, BIOS- en softwarebeheer met Microsoft System Center Configuration Manager onder fabrikanten met jaarlijks 1 miljoen verkochte eenheden per november 2016 op HP Elite pc's met 7e-generatie en hogere Intel®-processors, geïntegreerde Intel®-videokaarten en Intel® WLAN.
 6. Gebaseerd op plangebruik, internetverbinding met geschikte HP printer, geldige betaalmethode, e-mailadres en bezorgdiensten in uw regio. Aantal landen sinds februari 2020. 
 7. Vergeleken met het grootste gedeelte van de kleuren en mono A4-printers met inkjetcartridges en inkttanks en all-in-ones voor thuisgebruik die goedkoper zijn dan 430 USD. Onderzoek van Keypoint Intelligence – Buyers Lab in september 2019 in opdracht van HP op basis van gepubliceerde specificaties, documentatie en persberichten vanaf 1-9-2019 van printerfabrikanten en niet bevestigd door laboratoriumtesten. Marktaandeel zoals gerapporteerd door IDC Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker - Final Historical 2019Q2. Een duurzaam printsysteem gedefinieerd door: nul CO₂-impact, CO₂-compensatie inbegrepen (HP compenseert de CO₂-impact van de productie, het transport, het elektriciteitsverbruik, het papier en het verbruik van originele OEM-cartridges van HP Tango Terra), verpakking met 40% gerecycled materiaal, 100% recyclebare inzamelbare verpakking en het EPEAT Gold-ecolabel. Kijk voor meer informatie op keypointintelligence.com/HPTangoTerra
 8. Tango Terra is gecertificeerd als CO₂-neutraal in overeenstemming met het CarbonNeutral Protocol - https://www.carbonneutral.com/how/carbonneutral-protocol
 9. De kleinere CO₂-footprint berekend op basis van: CO₂-footprint machinaal bewerkte aluminium onderdelen 19,7 kg CO2e; CO₂-footprint HP Multi Jet Fusion technologie 0,97 kg CO2e. Gewichtsreductie wordt berekend op basis van: machinaal bewerkt aluminium onderdeel 355 g. onderdeel met HP Multi Jet Fusion technologie 23 g.
 10. Gebaseerd op een intern onderzoek van HP op 22-9-2020. 92k gerecycled plastic flessen verbruikt, gebaseerd op de door HP voorspelde jaarlijkse verzendvolumes van Pavilion clamshell-pc-producten. 5% ocean-bound plastic in productspeakerbehuizingen. De berekening is gebaseerd op het aantal gram per product (met 12,7 gram per wegwerpwaterflesje van een halve liter) vermenigvuldigd met het voorspelde volume aan verzendingen per 12,7 gram.
 11. Gebaseerd op een interne analyse van HP in augustus 2019. De behuizing van laptopspeakers bestond in augustus 2019 voor 5% uit gerecycled ocean-bound plastic. 
 12. Vergeleken met 2018. Berekend als percentage van primaire plastic verpakking (op basis van het gewicht) verminderd per verzonden unit. Uitgezonderd secundaire en tertiaire verpakkingscomponenten. Omvat verpakkingen voor HP pc's en printerhardware. Omvat geen verpakkingen voor het volgende: Andere Graphics Solutions Business (GSB) hardware dan PageWide XL en DesignJet-printers; 3D-printerhardware; printersupplies; refurbished producten; en accessoires zoals door derden aangeboden producten, meegeleverde producten en aftermarketproducten.
 13. Percentage van de totale jaarlijkse product- en verpakkingsinhoud van HP, op basis van het gewicht, dat afkomstig is uit gerecyclede en hernieuwbare bronnen en van hergebruikte producten en onderdelen in 2030.
 14. HP papier en papieren productverpakkingen zijn afkomstig uit gecertificeerde en gerecyclede bronnen, met een voorkeur voor FSC®-certificering (Forest Stewardship Council®). Verpakking is de doos waarin het product wordt geleverd en al het papier (inclusief verpakking en materialen) in de doos.
 15. Vezels op basis van het gewicht 1) voldoen aan strenge normen van derden, 2) zijn gerecycled of 3) worden gecompenseerd door bosherstel, bosbescherming en andere initiatieven van het HP Forest Positive Framework. Papier omvat geen vezelsubstraten voor HP industriële persen die niet worden vermeld in HP Media Solutions Locator catalogi.
 16. Sinds december 2020 is 99% van het papier en de papieren productverpakkingen van HP afkomstig uit gecertificeerde of gerecyclede bronnen. Verpakking is de doos waarin het product wordt geleverd en alle papieren materialen in de doos. Exclusief verpakkingen voor commerciële, industriële en 3D-producten, scanners, pc-accessoires en reserveonderdelen.
 17. HP vermindert de CO₂-footprint van printen met initiatieven voor CO₂-vermindering zoals zuinig energieverbruik, minder verpakkingsmateriaal en het gebruik van gerecycled plastic. De HP DesignJet Studio printer is de eerste HP DesignJet waarvoor HP de resterende CO₂-impact heeft gecompenseerd wat betreft extractie en verwerking van grondstoffen, printerfabricage en -transport, evenals gebruik van elektriciteit, papier en cartridges in overeenstemming met het CarbonNeutral Protocol.

HP vermindert de CO₂-footprint van printen met initiatieven voor CO₂-vermindering zoals zuinig energieverbruik, minder verpakkingsmateriaal en het gebruik van gerecycled plastic. De HP DesignJet Studio-printer is de eerste HP DesignJet waar HP de resterende CO₂-impact heeft gecompenseerd van de extractie en verwerking van grondstoffen, printerfabricage en -transport, evenals gebruik van elektriciteit, papier en cartridges in overeenstemming met het CarbonNeutral Protocol https://www.carbonneutral.com/how/carbonneutral-protocol.