HP Anti-counterfeitReport

Wat zijn vervalste printcartridges en waarom zou u zich daar druk om moeten maken?

Wat is een vervalste printcartridge?

Vervalste print cartridges zijn vooral opnieuw gevulde of geprepareerde printcartridges die zijn verpakt in niet goedgekeurde of nagemaakte HP verpakkingen. De bedoeling is dat de klant gelooft dat het originele producten zijn van HP, wat niet het geval is.

Klik hier voor weergave van een film over de mogelijke risico's voor de gebruiker van vervalste printcartridges.

Waarom moet ik me daar druk om maken?

Hoewel vervalste printcartridges eruit kunnen zien als origine HP printcartridges, bieden ze u niet de hoge afdrukkwaliteit, bewezen betrouwbaarheid en constante afdrukhoeveelheden die u van HP gewend bent.

Met het gebruik van vervalste printcartridges loopt u het risico van afdrukken van slechte kwaliteit, minder pagina's per cartridge, printcartridges die het vroegtijdig begeven of het helemaal niet doen, beschadigingen aan printers die reparatie noodzakelijk maken, storingen van printerinfrastructuur en workflow, en het mogelijk ongeldig worden van hardwaregaranties. Slechte of inconsistente afdrukkwaliteit is een eerste indicatie voor niet-originele producten.

Material seized in an anti-counterfeit raidMaterial seized in an anti-counterfeit raidMaterial seized in an anti-counterfeit raidMaterial seized in an anti-counterfeit raid

Typerend materiaal dat bij anti-vervalsinginvallen in beslag is genomen door de autoriteiten.

Hoe beschermt HP haar klanten?

HP biedt haar klanten informatie en hulpmiddelen om echte cartridges te onderscheiden van namaakcartridges en doet daarnaast onderzoek naar verdachte vervalsingspraktijken, waarna het samenwerkt met politie en douane over de hele wereld om aanhoudingen te verrichten en goederen in beslag te nemen. Daders van criminele praktijken worden daarna vervolgd en gestraft door lokale justitiële autoriteiten.

In de afgelopen vier jaar heeft het programma in Europa, het Midden-Oosten en Afrika het volgende opgeleverd:

  • Circa 1000 onderzoeken
  • Circa 500 handhavingsacties (invallen met een inbeslagname door autoriteiten)
  • Inbeslagname van ongeveer 9 miljoen vervalsingen en voor illegaal hergebruik bedoelde onderdelen
  • Ruim 3000 anti-vervalsingsaudits bij Channel Partners
Material seized in an anti-counterfeit raidMaterial seized in an anti-counterfeit raidMaterial seized in an anti-counterfeit raid

Opslagplaatsen met vervalste printing supplies

Close icon