Jump to content Magyarország-Magyar
HP.hu Termékek és szolgáltatások Terméktámogatás és driverek Megoldások Vásárlási lehetoségek
» Kapcsolatfelvétel
HP.hu
Oldalkapacitás

A kapacitás mérése: Color LaserJet nyomtatók

» 

Oldalkapacitás

Itt kezdodik a tartalom
A vásárlók jól megalapozott döntéseket szeretnének hozni, amikor nyomtatókat és nyomtatási kellékeket vásárolnak. Bár jellemzően a nyomtatási funkciók, a nyomtatás minősége és sebessége, a termék funkciói, valamint a könnyű használhatóság a legfontosabb szempontok, a vásárlók gyakran a költségeket is össze szeretnék hasonlítani. Felismerve, hogy a különböző vásárlóknak eltérőek az igényei a HP nyomtatási rendszerek széles választékát kínálja eltérő nyomtatási funkciókkal, a vételár és a folyamatos fenntartási költségek különböző kombinációit képviselve. A fogyasztóknak a költségek összevetése során számos tényezőt kell figyelembe venniük, többek között a minőséget, a megbízhatóságot, a támogatást és a termelékenységet. Az oldalkapacitás mérése és a kapcsolódó, oldalankénti költségre vonatkozó becslések az egyik felét képezik a gazdaságossági megfontolásoknak. Jelen cikk a színes LaserJet készülékek oldalkapacitásának mérésével kapcsolatos kérdéseket mutatja be.
HP Color LaserJet
A különböző gyártók színes lézernyomtatói kapacitásméréseinek összevetése bonyolult feladat. A kapacitásmérésre számos tényező van hatással, többek között a tesztdokumentum, a nyomtatási feladat mérete, a nyomtatásminőségi üzemmódok, az élettartam végének meghatározása, a mintaméret és környezeti feltételek.

Az elismert szabványok értéke

Ugyan a kapacitás a nyomtatás összköltségeinek csak egy részére van hatással, a HP azt szeretné, hogy a vásárlói valós információkkal rendelkezzenek minden tényezőről, hogy kiválaszthassák a számukra leginkább megfelelő nyomtatási rendszert. A HP a saját nyomtatóihoz hatékony és megbízható kapacitásmérési módszereket dolgozott ki, és támogatja a szigorú iparági szabványok kifejlesztését. A HP részt vett a monokróm lézernyomtatók monokróm festékpatron-kapacitásának mérésére szolgáló ISO/IEC 19752 számú szabvány kifejlesztésében, és annak teljes mértékben megfelel. A szabvány alkalmazásával megbízhatóan mérhető a kapacitás. A HP részt vesz továbbá a színes lézernyomtatók és tintasugaras nyomtatók nyomtatópatron-kapacitásának mérésére vonatkozó ISO iparági szabvány kialakításában is. Ezek a szabványok javítják a kapacitástesztelés megbízhatóságát az iparág egészében, így valós összehasonlítások végezhetők.

A HP hozzáállása

A HP szigorú módszert fejlesztett ki a színes LaserJet nyomtatópatronok kapacitásának tesztelésére. Ez a módszer a színes lézernyomtatókra vonatkozó ISO-szabvány véglegesítéséig használatban marad. A HP kifejlesztett egy saját tesztoldalt, amely lehetővé teszi a konzisztens tesztelést és a kapacitás pontos megállapítását. A tesztoldal a tipikus felhasználói nyomtatást, azaz a körülbelül 20%-os, illetve színenként körülbelül 5%-os festékfedettséget modellezi. (Az alábbiakban példák láthatók a körülbelül 20%-os festékfedettségre.) A nyomtatási környezetre, a mintaméretre és a statisztikai elemzésre vonatkozó szempontok hasonlóak a monokróm lézernyomatókra vonatkozó ISO/IEC 19752 számú szabványban foglaltakhoz.
1. A példákon tipikus üzleti dokumentumok láthatók 2. A példákon tipikus üzleti dokumentumok láthatók
A példákon tipikus üzleti dokumentumok láthatók, körülbelül 20%-os összesített (cián, sárga, bíbor és fekete együtt) festékfedettséggel.

A HP tesztmódszer színes LaserJet nyomtatópatronok kapacitásának megállapítására

A HP nagy beruházásokat tesz a kutatásba és fejlesztésbe annak biztosítására, hogy az általuk kínált kellékek magasan konzisztens kapacitással rendelkeznek, a HP termékeket vásárló fogyasztók által elvárt minőség és megbízhatóság kockáztatása nélkül. A tesztkritériumok konzisztens alkalmazása létfontosságú a pontos és összevethető kapacitásértékek megállapításához. A HP színes LaserJet kapacitástesztelés az alábbiakat foglalja magában:

  • A teszteket új nyomtatókkal és új nyomtatópatronokkal hajtjuk végre.
  • Az egyes tesztekhez típusonként legalább három nyomtatót használunk.
  • Nyomtatópatron-típusokként legalább kilenc nyomtatópatront tesztelünk.
  • A speciális tesztdokumentum egy saját HP tesztoldal, amely az egyes színeket (cián, bíbor, sárga és fekete) tekintve egyenként körülbelül 5%-os festékfedettséget jelent.
  • A tesztek során a nyomtatás majdnem teljesen folyamatos, csak a papír cseréje vagy feltöltése miatti normál szünetek szakítják meg.
  • A hőmérséklet és a páratartalom értékeket úgy állítjuk be, hogy azok tükrözzék az általános irodai viszonyokat.
  • Minden gyártó egységben további folyamatos kapacitástesztelés folyik annak biztosítására, hogy a nyomtatópatronokra továbbra is az adott kapacitás legyen jellemző.

A HP pontosan állapítja meg a nyomtatópatron életciklusát is, amely kritikus fontosságú tényező a kapacitás pontos kiszámításához. A színes LaserJet nyomtatópatronok kapacitásának tesztelése céljából az számít az életciklus végének, amikor megjelenik a „Cseréljen kelléket” üzenet.

A nyomtatópatronok becsült oldalkapacitása a közelmúltban bevezetett nyomtatók esetében ezen a honlapon, az összes nyomtató esetében pedig a hp.com oldalon található nyomtató és nyomtatópatron termékinformációk között olvasható.1

Nyomtatópatron-kapacitás: Ez csak az egyik tényező

A nyomtatópatronok oldalkapacitása értékes információ a vásárlók számára a versenytárs nyomtatókínálatok összevetése során. Hasznos annak megtervezésében is, hogy mikor kell kicserélni a nyomtatópatronokat, illetve annak biztosításában, hogy a nagyobb projektekhez kellő mennyiségű nyomtatópatron álljon rendelkezésre. Azonban a kapacitás a nyomtatási rendszer teljes értékének csak egy kis része, és a nyomtatás összköltségeiben csak egyetlen komponens. A termékek összehasonlításakor a vásárlóknak minden tényezőt figyelembe kellene venniük a lehető legjobb általános érték eléréséhez. Az olyan tényezők, mint például a megbízhatóság, termelékenység és minőség rejtett költségeket hordoznak magukban. Azok a termékek, amelyek megbízhatóan működnek végső soron a problémák megoldásával kapcsolatos időt és pénzt takarítanak meg. A HP arra ösztönzi a nyomtatópatronok leendő vásárlóit, hogy a legnagyobb általános érték eléréséhez a nyomtatási rendszer kiválasztásakor értékeljék a nyomtatási igényeiket, valamint a rendszer megbízhatóságát, minőségét és könnyű használhatóságát.

1A tényleges kapacitás az adott használattól függ

Nyomtatható változat
Adatvédelmi nyilatkozat A HP.hu webhely használata a feltételek elfogadását jelenti
© 2024 Hewlett-Packard Development Company, L.P.