Ga naar Inhoud België - Nederlands
HP.be Producten en diensten Ondersteuning en drivers Oplossingen Kopen
» Contacteer ons
HP.com België
Paginaopbrengst

Efficiënt printen met HP
Klanten helpeninkt en geld uit te sparen

» 

Paginaopbrengst

Inhoud begint hier
Bij aanschaf van printers en inktcartridges besteden klanten altijd de meeste aandacht aan printmogelijkheden, printkwaliteit, snelheid, productkenmerken en gebruiksgemak, maar een vergelijking van de kosten moet ook een belangrijke rol spelen. Bij een kostenvergelijking kunnen klanten kijken naar de prijs van cartridges, metingen van de paginacapaciteit en schattingen van de kosten per pagina. Maar de prijs van cartridges en de kosten per pagina vormen slechts een deel van het economische plaatje.

Klanten vergelijken tegenwoordig vaak het inktvolume in milliliters in cartridges; dit biedt echter geen betrouwbare indicatie van het relatieve aantal pagina's dat kan worden geprint. HP adviseert om bij het vergelijken van printers en cartridges te kijken naar de paginacapaciteit, aangezien printers van verschillende fabrikanten niet allemaal op dezelfde manier met de inkt omgaan.

De printkosten worden beïnvloed door tal van factoren, waaronder prijs, kwaliteit, betrouwbaarheid, gebruik door de klant en de manier waarop printers met inkt omgaan. Bij het vergelijken van de kosten moeten deze factoren ook worden meegewogen. HP vindt dat klanten recht hebben op goede informatie over alle factoren, zodat ze de beste keuze kunnen maken die aansluit op hun behoeften. In dit artikel wordt bekeken hoe verschillen in de manier waarop printers inkt gebruiken, ook wel printefficiency genoemd, de paginacapaciteit en de printkosten beïnvloeden.

Het effect van efficiency op printkosten

De paginacapaciteit die printsystemen bieden, hangt af van verschillende factoren, waaronder de printgewoonten van de gebruikers en de manier waarop het printsysteem inkt verbruikt voor het printen van pagina’s en het onderhouden van het systeem voor betrouwbare prestaties.

Om de inkt soepel te laten vloeien en de spuitmondjes open te houden, gebruiken alle inkjetprinters een gedeelte van de inkt vóór het printen als een nieuwe cartridge wordt geïnstalleerd en voor onderhoud van het systeem als de printer een tijdje niet is gebruikt. Dit is essentieel voor het optimaliseren van de printprestaties en de betrouwbaarheid. Sommige printers hebben voor dit proces veel inkt nodig, andere juist heel weinig.

De printefficiency blijkt uit de hoeveelheid inkt die beschikbaar is voor het printen van pagina’s, na aftrek van de inkt die wordt besteed voor het dagelijks onderhoud van het systeem tussen printopdrachten door. Niet alle inkjetsystemen zijn even efficiënt in hun gebruik van inkt voor onderhoud. Daarom is het bij het vergelijken van printers van verschillende fabrikanten van belang om te begrijpen welk effect de printefficiency op de paginacapaciteit heeft bij gemiddeld gebruik.

Bij de nieuwe ISO-norm wordt de paginacapaciteit gemeten door achter elkaar door te printen totdat de cartridge leeg is. Omdat het printen niet wordt onderbroken, wordt er bij deze aanpak geen rekening gehouden met de inkt die voor dagelijks onderhoud wordt gebruikt. Daarom komen bij tests op basis van continu printen geen verschillen in efficiency aan het licht tussen verschillende printsystemen en komt de paginacapaciteit niet overeen met de werkelijke ervaring van de klant. Printers zijn wat dat betreft goed te vergelijken met auto’s. Net zoals een auto die hoofdzakelijk op de grote weg rijdt minder brandstof verbruikt dan een auto die veel in de stad rijdt, zal een printer die aan een stuk door wordt gebruikt een veel grotere paginacapaciteit hebben dan een printer die met grote tussenpozen en voor kleine afdruktaken wordt gebruikt. De klant zal hier een duidelijk verschil merken.

Onafhankelijke tests en het effect van efficiency

Om het effect van de printefficiency op de paginacapaciteit aan te tonen, heeft HP opdracht gegeven tot een onafhankelijk onderzoek door SpencerLab Digital Color Laboratory.1 In het onderzoek, dat werd uitgevoerd tussen april en juli 2006, werd een aantal populaire printermodellen van verschillende fabrikanten getest bij gebruik door consumenten thuis.2

De doelen van het onderzoek waren:

  • Een vergelijking maken van de efficiency van verschillende inkjetsystemen, met andere woorden: hoeveel inkt ze voor onderhoud gebruiken en hoeveel inkt er beschikbaar is voor het printen van pagina’s;

  • Inzicht krijgen in de paginacapaciteit van inktcartridges tijdens gemiddeld gebruik (met starten en stoppen) door klanten.

Uit het onderzoek bleek het volgende:

  • De paginacapaciteit bij normaal printen (met starten en stoppen) wijkt af van de capaciteit die wordt gemeten bij continu printen. De grafieken hieronder laten zien dat de relatieve capaciteit van de geteste printers bij continu printen anders is dan bij printen met starten en stoppen.

    • De geteste HP printers lieten de kleinste procentuele verandering zien tussen continu printen en printen met starten en stoppen.
Voor het printen van hetzelfde aantal pagina’s gebruikten de printers van Epson meer dan tweemaal zoveel inkt en de printers van Canon bijna tweemaal zoveel inkt als de vergelijkbare printers van HP.1
  • De geteste printers vertonen aanzienlijke verschillen in printefficiency.

    • De HP printers hadden de hoogste gemiddelde printefficiency van alle geteste printers.

  • Dankzij efficiënter ontwerp en werking blijft een groter gedeelte van de inkt beschikbaar voor het printen van pagina’s.

    • Voor het printen van hetzelfde aantal pagina’s gebruikten de printers van Epson met individuele inktcartridges meer dan tweemaal zoveel inkt en de printers van Canon bijna tweemaal zoveel inkt als de vergelijkbare printers van HP.1 Dit komt doordat de Canon en Epson printers ongeveer 50% van de aanwezige inkt – aanzienlijk meer dan de HP printers – gebruiken tijdens onderhoud van het systeem en bij het verwisselen van cartridges.

  • Printers met individuele inktcartridges voor elke kleur zijn niet automatisch efficiënter dan printers met driekleurencartridges. De efficiency wordt bepaald door het ontwerp en de werking van het printsysteem zelf, niet door het gebruikte type cartridge.

De paginacapaciteit bij normaal printen (met starten en stoppen) wijkt af van de capaciteit die wordt gemeten bij continu printen. De paginacapaciteit bij normaal printen (met starten en stoppen) wijkt af van de capaciteit die wordt gemeten bij continu printen. Zoals in de grafieken hierboven is te zien, is er een verschil in relatieve paginacapaciteit van de geteste printers bij printen met starten en stoppen en continu printen. De geteste HP printers lieten de kleinste procentuele verandering zien tussen continu printen en printen met starten en stoppen.

Hoe HP efficiency levert

Wat zijn precies de factoren die bijdragen aan printefficiency en lagere kosten? Er kan een kleine hoeveelheid inkt achterblijven in een lege driekleurencartridge, afhankelijk van het kleurgebruik tijdens het printen. Sommige concurrenten van HP gebruiken echter aanzienlijke hoeveelheden inkt voor onderhoud van het systeem.1 Dit kan veel meer zijn dan de inkt die in driekleurencartridges achterblijft bij normaal gebruik. En HP printers zijn speciaal ontworpen om erg weinig inkt te gebruiken voor onderhoud.

HP printers met driekleurencartridges en met individuele inktcartridges leveren een uitzonderlijke printefficiency. Die efficiency is het resultaat van drie ontwerpkenmerken die nauw met elkaar verbonden zijn en waarin HP haar technologische kracht heeft laten zien:

Inktontwerp. HP’s gepatenteerde inktsoorten zijn bijzonder zuiver en hebben een unieke samenstelling om spuitmondjes open te houden zonder frequente reinigingscycli. Hierdoor neemt de betrouwbaarheid toe en is er minder inkt nodig voor onderhoud, zodat de inkt kan worden gebruikt voor het printen van pagina’s.

Ontwerp van systeemonderhoud. HP’s gepatenteerde wisserbladtechnologie zorgt dat de spuitmondjes van de printkop open blijven en betrouwbaar werken, en het antilekkage afsluitsysteem voorkomt dat spuitmondjes verstopt raken als de printer niet wordt gebruikt. Beide technologieën zorgen ervoor dat er minder inkt uit de cartridge hoeft te worden gebruikt om te printkop betrouwbaar te laten werken.

Luchtbeheer. In de inkt van een inkjetprinter ontstaan altijd luchtbelletjes die de printkwaliteit negatief kunnen beïnvloeden. De geavanceerde cartridgetechnologie van HP lost dit probleem op door de lucht automatisch uit het systeem te verwijderen zonder inkt te verspillen.

De HP printefficiency reduceert de hoeveelheid inkt die voor onderhoud wordt gebruikt en dit resulteert in een hogere paginacapaciteit bij normaal gebruik (niet-continu printen), vergeleken met producten van concurrenten onder vergelijkbare omstandigheden.

De efficiency wordt bepaald door het ontwerp en de werking van het printsysteem zelf, niet door het gebruikte type cartridge. Meer informatie over hoe inkt in inkjetprinters wordt gebruikt, vindt u in het verwante artikel “Het inktgebruik bij inkjetprinters” op www.hp.com/go/inkusage.

“Printefficiency speelt een belangrijke rol voor de paginacapaciteit en de werkelijke printkosten bij normaal gebruik. Uit onze tests bleken opvallende verschillen in efficiency tussen de prestaties van diverse inkjetprinters en het effect hiervan op de capaciteit bij gemiddeld gebruik.”
—David R. Spencer, President
SpencerLab Digital Color

Een completer kostenplaatje

Printkosten worden door een groot aantal factoren bepaald. Daarom moeten klanten zorgvuldig kijken naar de informatie op grond waarvan ze kosten vergelijken. Bijvoorbeeld: hoe, wat en hoe vaak klanten printen, kan invloed hebben op het inktverbruik van een printer, en dus op het aantal geprinte pagina’s per cartridge. Printefficiency heeft grote invloed op de paginacapaciteit, en daardoor op de kosten.

HP heeft haar inkjetprinters en cartridges (zowel individuele inktcartridges als driekleurencartridges) ontworpen voor efficiënt inktgebruik, zodat klanten inkt en geld uitsparen. Als klanten de kosten van verschillende printsystemen willen vergelijken, adviseert HP om niet alleen te kijken naar de prijs en de paginacapaciteit, maar ook naar betrouwbaarheid, kwaliteit en efficiency.

De hier gepresenteerde resultaten van onafhankelijke tests laten zien dat HP inkjetproducten een uitstekende capaciteit bieden – in het lab én in de praktijk – tijdens normaal printen, dat wil zeggen: met starten en stoppen. Klanten kunnen op HP producten vertrouwen voor printefficiency, gecombineerd met betrouwbare prestaties en uitstekende printkwaliteit.

1 Inkjet Printing Efficiency: Yield and the Customer Experience, SpencerLab Digital Color Laboratory, augustus 2006.
2 Geteste all-in-one printers: HP Photosmart C3180, HP Photosmart C4180, Epson Stylus CX4800, Epson Stylus DX3850, Epson Stylus DX4850 en Canon PIXMA MP170.

Print versie
Privacyverklaring Het gebruik van deze site betekent dat u instemt met de juridische voorwaarden
© 2024 Hewlett-Packard Development Company, L.P.