Ik heb een nieuwe router. En wat nu?

Let er bij het kiezen van een plaats voor de op dat er zo weinig mogelijk obstakels tussen de draadloze router en de draadloze apparaten zijn en dat de afstand niet te groot is. Dus zo weinig mogelijk muren, geen andere draadloze apparatuur (draagbare telefoon bijvoorbeeld) en geen zware apparaten.

U moet uw nieuwe draadloze router instellen. Bij de router moet u een sofware-cd krijgen waarmee u door de instellingen geleid wordt. Dit is de eenvoudigste manier om de router te configureren. Als u problemen heeft of als u uw cd kwijt bent, moet u kijken op de website van de fabrikant van de router. Lees het hoofdstuk Instellingen en beveiliging voor de door ons aanbevolen instellingen een draadloze router.

Als u uw draadloze router voor het eerst aansluit op uw - of kabel , moet u zorgen dat de netsnoeren van zowel de router als het modem niet in het stopcontact zijn gestoken. Nadat uw draadloze router is aangesloten op het modem, steekt u het netsnoer van de modem in en wacht u een paar minuten. Steek vervolgens het netsnoer van uw draadloze router in en stel de router in volgens de instructies van de fabrikant en/of de cd.

Als u een draadloze router gekregen hebt van uw internetprovider (), dan moet u voor de instellingen van de draadloze router contact met hen opnemen.

Meer informatie over het instellen van een draadloze router 2:55

U moet beschikken over Flash Player 8 of hoger en JavaScript hebben ingeschakeld om deze video te kunnen bekijken.
 

Andere onderwerpen

Selecteer een gerelateerd onderwerp over draadloze communicatie in de volgende lijst.

Installatie en beveiliging

Basisbeginselen draadloze communicatie