Welke draadloze router moet ik kopen?

WiFi Alliance Als u nog geen hebt, koop er dan een die Wi-Fi-gecertificeerd is. Met de volgende informatie weet u zeker dat uw nieuwe router voldoet aan de standaarden waarvoor uw draadloze HP-printer is ontworpen. Zoek dit logo:

Tegenwoordig zijn er veel routers op de markt. De prijzen verschillen behoorlijk, afhankelijk van de beschikbare functies. Hier zijn een paar functies die u kunt overwegen:

  • Dual bandn  werkt zowel in de frequentiebanden 2,4GHz als 5,0GHz (dit maakt dit model dual-band of dubbelbandig). Niet alle apparaten met ondersteuning voor 802.11n ondersteunen evenwel beide frequentiebanden. U kunt dus een apparaat dat gebruik maakt van 802.11n op 2,4GHz niet aansluiten op een draadloze router die uitsluitend werkt op 802.11n 5,0GHz. Alle HP-printers die 802.11n ondersteunen werken alleen op 2,4GHz. Lees meer over de draadloze 802.11-standaarden..
  • Wi-Fi Protected Setup () – Met deze functies kunt u eenvoudig draadloze apparaten op uw netwerk aansluiten. Deze apparaten moeten ook WPS ondersteunen. De meeste nieuwe draadloze HP-printers ondersteunen WPS.
  • USB - Sommige draadloze routers hebben een USB-aansluiting voor ondersteuning van USB-printers en draagbare USB-harde schijven.

    Routers met USB-ondersteuning ondersteunen vaak de afdrukfunctie van een multifunctionele printer-scanner, maar bieden geen ondersteuning voor scannen of faxen. Deze aansluitingen worden vaak onderhouden door een service die bekend staat als "Bonjour". Bonjour is ingebouwd in het besturingssysteem van Apple Macintosh computers, maar moet voor PC´s met Windows gedownload worden via http://support.apple.com/kb/DL999 . De USB-aansluiting op sommige routers ondersteunt alleen draagbare harde schijven, dus controleer de verkoopspecificaties van de fabrikant voordat u koopt.

  • Uitbreidingsmogelijkheden - Als u een groot huis heeft of als uw huis metalen of betonnen structuurelementen bevat, moet u het draadloze routersignaal mogelijk uitbreiden voor een goede dekking in uw hele huis. Apparaten die het dekkingsgebied van uw draadloze signaal uitbreiden heten “wireless extenders”. Voor de beste compatibiliteit moet u een wireless extender kopen van hetzelfde merk als uw router. Als u in uw huis een extender moet gebruiken, moet u controleren of er voor de draadloze router die u wilt kopen ook extenders verkrijgbaar zijn.

Opmerking:Gebruik geen twee draadloze routers bij u thuis, tenzij u goed op de hoogte bent van draadloze netwerken. Als u een draadloze router gekregen hebt van uw internetprovider (), voeg dan geen andere draadloze router toe en wijzig de bestaande instellingen niet zonder de hulp van de internetaanbieder.

Andere onderwerpen

Selecteer een gerelateerd onderwerp over draadloze communicatie in de volgende lijst.

Ik heb een nieuwe router. En wat nu?

Draadloos afdrukken zonder router via HP wireless direct