HP wireless direct

Wat is HP wireless direct?

HP wireless direct is een nieuwe functie waarmee u met WiFi-apparaten zoals smartphones, tablets of computers netwerk direct verbinding kunt maken met uw printer zonder dat u een of nodig hebt. Als u verbinding maakt met het HP wireless direct-signaal kunt u dat op dezelfde manier doen als wanneer u met een WiFi-apparaat verbinding maakt met een nieuw draadloos netwerk of hotspot.

Als u op een computer, smartphone of tablet verbinding hebt met HP wireless direct ziet dit er net zo uit als wanneer u verbinding hebt met een normaal netwerk waarop de HP printer al is aangesloten. Als u de printer via een HP wireless direct-verbinding wilt gebruiken moet u een afdrukapp (voor smartphones en tablets) of printersoftware (voor de computer) installeren.

Alle printerfuncties zijn beschikbaar, maar u kunt geen foto's uploaden en u hebt geen toegang tot de geheugenkaart via een toegewezen station. Sommige printers beschikken over HP wireless direct met twee modi: "Alleen afdrukken" en "Openen". Als u de modus "Alleen afdrukken" selecteert, is alleen de afdrukfunctie beschikbaar. Als u de modus "Openen" selecteert, zijn alle printerfuncties beschikbaar, maar kunt u geen foto's uploaden en hebt u geen toegang tot de geheugenkaart via een toegewezen station.

Belangrijke dingen die u over HP wireless direct moet weten:

 • De HP wireless direct-verbinding kan maar liefst vijf clients tegelijkertijd ondersteunen.
 • Via het HP wireless direct-menu op het bedieningspaneel van de printer kunt u HP wireless direct in- en uitschakelen. HP wireless direct is standaard uitgeschakeld. Als u HP wireless direct met beveiliging hebt ingeschakeld, kunt u in het HP wireless direct-menu ook de naam of het wachtwoord van HP wireless direct controleren. De netwerknaam van HP wireless direct heeft de indeling "HP-Print-**-<model van de printer>". De "**"-tekens zijn een tijdelijke aanduiding voor twee tekens die worden gebruikt om uw printer te identificeren, en <model van de printer> is het model van uw printer.
 • Als u HP wireless direct met beveiliging (beschikbaar op sommige printers) inschakelt , wordt er automatisch een 8-cijferig 2-wachtwoord gegenereerd. Om verbinding te maken moet het WiFi-apparaat ook 2-codering ondersteunen. Als u deze functie inschakelt hebt u via het display van de printer te allen tijde toegang tot dit wachtwoord.
 • Zelfs als de printer via een netwerk of USB-kabel is aangesloten, is HP wireless direct gewoon beschikbaar.
 • Belangrijk: U hebt via de HP wireless direct-verbinding geen toegang tot internet.

HP wireless direct wordt niet door alle producten ondersteund. Om te bepalen of uw product deze functie ondersteunt drukt u een netwerkconfiguratiepagina af vanuit het bedieningspaneel van de printer en zoekt u een sectie met de naam HP wireless direct. Als deze sectie opgenomen is, wordt deze functie door de printer ondersteund. Bij de meeste printermodellen kunt u deze pagina afdrukken in het menu Draadloze instellingen of door op de netwerkconfiguratieknop op de printer te drukken.

 Verbinding maken met HP Wireless Direct

Voer de volgende stappen uit om het mobiele apparaat of de computer rechtstreeks op de computer aan te sluiten.

 1. Schakel HP Wireless Direct in op het bedieningspaneel van de printer. Bij de meeste modellen moet u het menu Draadloze instellingen openen door op de knop Draadloos te drukken of door het pictogram Draadloos op het bedieningspaneel van de printer aan te raken.Selecteer Wireless Direct en selecteer 'Aan' of 'Aan (met beveiliging)' of 'Aan (geen beveiliging)', afhankelijk van het printermodel. HP raadt u aan om 'Aan (met beveiliging)' te gebruiken (indien beschikbaar).
 2. Controleer op het mobiele apparaat of de computer of de Wi-Fi-radio ingeschakeld is en maak verbinding met het netwerk van HP Wireless Direct op dezelfde manier als bij elk ander willekeurig netwerk. De netwerknaam van HP Wireless Direct krijgt de indeling 'HP-Print-**-<printermodel>'. De tekens '**' zijn een tijdelijke aanduiding voor twee tekens die gebruikt worden om de printer te herkennen en <printermodel> wordt gebruikt voor uw printermodel.
 3. Als u HP Wireless Direct hebt ingeschakeld met beveiliging, geeft u het wachtwoord van 2 op wanneer het mobiele apparaat of computer u hierom vraagt.

 HP Wireless Direct-verbinding gebruiken

U hebt een mobiel apparaat met WiFi en wilt een afdruk maken via een HP Wireless Direct-verbinding.

 1. Schakel eerst HP Wireless Direct in op het bedieningspaneel van de printer.
 2. Schakel WiFi-radio in op het mobiele apparaat, zoek de naam van HP Wireless Direct en maak hier verbinding mee. Bij mobiele apparaten moet er een compatibel afdrukprogramma geïnstalleerd zijn. Op Apple® iOS-apparaten wordt Airprint™ met het besturingssysteem meegeleverd. Dit programma is compatibel.
  1. Opmerking: Als u een Apple iOS-apparaat (zoals een iPhone® of iPad®) op de HP Wireless Direct-printer aansluit, zult u merken dat het pictogram van de verbindingsstatus blijft draaien. Dit is normaal. Het betekent alleen dat u met de HP Wireless Direct-verbinding geen toegang hebt tot internet. U kunt het roterende cirkelpictogram gewoon negeren. Het Apple-apparaat is aangesloten op de printer. Aangezien HP Wireless Direct slechts een verbinding is tussen het mobiele apparaat en de printer, kunt u met het mobiele apparaat niet via de printer internetten. Op de iOS 5+ is dit een nieuw verschijnsel. Het roterende cirkelpictogram wordt bij eerdere versies van iOS niet weergegeven. Raadpleeg de pagina voor productondersteuning van HP voor uw product voor meer informatie.

   U hebt de printer niet ingesteld, u hebt de printersoftware niet geïnstalleerd en u wilt de printer alleen via de HP Wireless Direct-verbinding (geen draadloze router of toegangspunt) gebruiken.

   1. Voltooi de installatie van de printerhardware. Als er op het printerscherm aansluitingsopties zoals 'Software-ondersteuning', 'Handmatig', 'Draadloze installatie via printer', 'Later verbinding maken' worden weergegeven, kiest u 'Later verbinding maken', omdat u de printer niet aansluit op een draadloos netwerk.
   2. Schakel HP Wireless Direct in vanaf het bedieningspaneel van de printer.
   3. Schakel WiFi-radio in op de computer, zoek de naam van HP Wireless Direct en maak hier verbinding mee.
   4. Installeer de printersoftware voor de computer. Wanneer het softwarescherm Verbindingsopties wordt weergegeven, selecteert u 'Draadloos'. Selecteer de printer in het scherm zodra het weergegeven wordt en voltooi de installatie van de software.

   U hebt de printer al via een netwerkverbinding geïnstalleerd, u hebt de printersoftware op de computer geïnstalleerd en u gebruikt de printer via het netwerk.U wilt de printer ook met HP Wireless Direct gebruiken.

   1. Schakel HP Wireless Direct in vanaf het bedieningspaneel van de printer.
   2. Schakel WiFi-radio in op de draadloze computer, zoek de naam van HP Wireless Direct en maak hier verbinding mee.U kunt de printer op dezelfde manier gebruiken als via de netwerkverbinding. U hoeft geen aanvullende software te installeren.De printer kan tevens verbinding blijven houden met uw thuisnetwerk.Uw computer kan alleen worden aangesloten op de printer OF uw thuisnetwerk, maar niet op beide tegelijkertijd.

   U hebt de printer eerder met een USB-kabel geïnstalleerd of gebruikt of u hebt gekozen voor de optie 'Later verbinding maken' in de software, en u wilt de printer via de HP Wireless Direct-verbinding gebruiken.

   1. Schakel HP Wireless Direct in vanaf het bedieningspaneel van de printer.
   2. Schakel WiFi-radio in op de draadloze computer, zoek de naam van HP Wireless Direct en maak hier verbinding mee.
   3. Configureer de instellingen vanuit de printersoftware.
    1. Windows XP, Windows Vista of Windows 7:
     Start -> Programma's -> HP -> <uw printermodel> -> Configuratie en software van de printer.
    2. Windows 8:
     • Start de printersoftware vanuit het Startscherm (pictogram van de naam van het printermodel) of vanuit de tegel met de naam van uw printer.
     • Selecteer (door te klikken of aan te raken) Hulpprogramma's bovenaan in het scherm Printersoftware
     • Selecteer Configuratie en software van de printer
     • Selecteer Printer met USB-aansluiting converteren naar draadloos
    3. Mac OS X:
     Open de Finder en ga naar Programma's -> HP -> <uw printermodel> -> Configuratie en software van de printer.
    4. U kunt ook de software-cd van de printer in de computer plaatsen. Het scherm Welkom terug wordt dan weergegeven. U kunt de Full Function-software ook downloaden op www.hp.com/go/customercare
    5. Klik op 'Nieuwe printer aansluiten'. Belangrijk: Selecteer 'Printer met USB-aansluiting converteren naar draadloos' niet.
    6. Selecteer Draadloos in het scherm Verbindingsopties en klik op Volgende.
    7. Selecteer de printer in het scherm zodra het weergegeven wordt en voltooi de installatie van de software.

   Zodra de HP Wireless Direct-verbinding ingesteld is, ziet u twee printerpictogrammen in de printermap voor de HP printer.Het printerpictogram met het 'Netwerk'-label verwijst naar de printerdriver die voor HP Wireless Direct geïnstalleerd is. Selecteer dit pictogram wanneer u via de HP Wireless Direct-verbinding wilt afdrukken. Als u niet langer via een USB-kabelverbinding wilt afdrukken, kunt u het HP printerpictogram zonder 'Netwerk'-label verwijderen.

   U hebt de printer al via de HP Wireless Direct-verbinding geïnstalleerd, u hebt de printersoftware geïnstalleerd en u wilt de printer met een draadloze router via een draadloos netwerk gebruiken.

   1. Sluit de computer eerst aan op het draadloze netwerk dat u wilt gebruiken om de printer op aan te sluiten.
    Windows XP, Windows Vista of Windows 7:
    Start -> Programma's -> HP -> <uw printermodel> -> Configuratie en software van de printer.
    Windows 8:
    • Start de printersoftware vanuit het Startscherm (pictogram van de naam van het printermodel) of vanuit de tegel met de naam van uw printer.
    • Selecteer (door te klikken of aan te raken) Hulpprogramma's bovenaan in het scherm Printersoftware
    • Selecteer Configuratie en software van de printer
    Mac OS X:
    Open de Finder en ga naar Programma's -> HP -> <uw printermodel> -> Configuratie en software van de printer.
   2. Selecteer 'Draadloze instellingen opnieuw configureren'. Bij sommige printers moet u tijdelijk een USB-kabel tussen de printer en de computer aansluiten.Bij andere printers met grote beeldschermen wordt u gevraagd om het voorpaneel Wizard Draadloos instellen te gebruiken om de printer aan te sluiten op uw draadloze netwerk.Zodra de printer aangesloten is op het netwerk, kunt u de printer gebruiken. U hebt geen aanvullende software nodig.

Andere belangrijke onderwerpen

Kies een onderwerp uit de volgende lijst voor meer informatie over HP wireless direct.

Draadloos afdrukken zonder router

Afdrukken vanaf meerdere computers