Vervangen van de draadloze router

Draadloze instellingen

Alle apparaten die een verbinding maken met uw netwerk moeten geconfigureerd worden met de netwerknaam () en het draadloze wachtwoord dat u gebruikt voor uw thuisnetwerk. Raadpleeg voor meer informatie Basisprincipes van draadloze verbindingen.

Als u de draadloze instellingen wijzigt, bijvoorbeeld als u de vervangt of een nieuwe router , moeten alle draadloze apparaten die u op uw draadloze netwerk wilt gebruiken opnieuw worden geconfigureerd met de nieuwe instellingen.

Als u binnen een nieuw thuisnetwerk een nieuwe instelt op basis van de oude draadloze instellingen van de vorige router, moet alle draadloze netwerkapparatuur zoals de draadloze printer, automatisch verbinding maken met de nieuwe netwerkrouter.

Opmerking: Als u een draadloze printer (of een ander netwerkapparaat zoals de computer), moet u het statische wijzigen om de indeling compatibel te maken met de nieuwe router. U kunt het standaard IP-adres van de router (soms ook wel een "genoemd) terugvinden in de documentatie van de router.. Als u nog geen statisch IP-adres hebt ingesteld, krijgt de printer (en andere netwerkapparaten) automatisch een nieuw IP-adres door de router toegewezen. Meer informatie over het instellen van een statische IP

Draadloze instellingen wijzigen

Als u de draadloze netwerkinstellingen van het draadloze thuisnetwerk wilt wijzigen, moeten de instellingen van de draadloze printer worden aangepast.

Nieuwe draadloze instellingen op een printer met een wizard Draadloze installatie configureren:

 1. Controleer eerst of de computer verbinding heeft met het netwerk. U hebt tijdens het configureren ook tijdelijk een USB-kabel nodig.Sluit de USB-kabel tussen de computer en de printer pas aan wanneer de software u hierom vraagt.
  Als de HP printersoftware al op de computer geïnstalleerd is Windows XP, Windows Vista of Windows 7:
  Gebruik Start -> Programma's -> HP -> <uw printermodel> -> Configuratie en software van de printer.
  Windows 8:
  • Start de printersoftware vanuit het Startscherm (pictogram van de naam van het printermodel) of vanuit de tegel met de naam van uw printer.
  • Selecteer (door te klikken of aan te raken) Hulpprogramma's bovenaan in het scherm Printersoftware
  • Selecteer Configuratie en software van de printer
  Mac OS X:
  Open de Finder en ga naar Programma's -> HP -> <uw printermodel> -> Configuratie en software van de printer.
 2. Selecteer Wizard Draadloze installatie in het menu Draadloze instellingen. In de wizard Draadloze installatie wordt u door het configuratieproces van de nieuwe draadloze instellingen voor de printer geleid. Voer de draadloze netwerknaam en het draadloze wachtwoord in wanneer u hierom gevraagd wordt.
 3. In het menu Draadloze instellingen kunt u een testrapport van het draadloze netwerk afdrukken om te bevestigen dat de printer goed is aangesloten op het netwerk.

Draadloze instellingen configureren op een printer zonder wizard Draadloze installatie:

 1. Controleer of de computer verbinding heeft met het netwerk. U hebt ook een USB-kabel nodig die tijdens de configuratie tijdelijk wordt gebruikt. SLUIT de USB-kabel tussen de computer en de printer PAS AAN zodra u hierom wordt gevraagd.
 2. Als de software van de HP printer al op de pc is genstalleerd, gaat u naar Start -> Programma's -> HP -> <model van uw printer> -> Printer instellen en software. Op een Mac opent u de zoekfunctie en gaat u naar Toepassingen -> HP -> <model van uw printer> -> Printer instellen en software.
 3. Als de software van de HP printer niet op de computer is genstalleerd, plaatst u de cd met printersoftware in de computer. Als u geen cd hebt, kunt u de software ook downloaden van de website www.hp.com/go/customercare.
 4. Selecteer Netwerkinstellingen opnieuw configureren bij Printer instellen en software of het scherm Welkom terug op de cd.
 5. Volg de instructies op de software-schermen. Sluit de printer pas op de computer aan met de USB-kabel zodra u hierom gevraagd wordt. Aan het eind van de procedure wordt u gevraagd om de USB-kabel te verwijderen.
 6. Zodra u de printer met de nieuwe draadloze instellingen hebt geconfigureerd, start u alle computers die de printer via het netwerk gebruiken opnieuw op.

Opmerking: Als u de oude router hebt vervangen door een nieuwe router en u hebt een of kabel op het modem maar u kunt geen verbinding krijgen met internet, haal dan de stekker uit het modem, wacht 30 seconden en sluit het netsnoer opnieuw aan. Als dit niet werkt neemt u contact op met de internetprovider ().

Andere belangrijke onderwerpen

Kies uit de volgende lijst voor draadloze inhoud die betrekking heeft op toegang.

Ik heb een nieuwe router. Wat nu?

De draadloze printer aansluiten

Problemen oplossen

Router van de internetprovider instellen