Draadloze printer aansluiten

 1. Pak de printer uit.
 2. Volg de installatieaanwijzingen voor het verwijderen van de verpakking.
 3. Steek het netsnoer in het stopcontact, zet de printer aan en plaats de printpatronen.

  Geef de printer voldoende tijd om alle opstarttaken uit te voeren, zoals het afdrukken van een uitlijningspagina (indien van toepassing).

 4. Kies een van de hieronder beschreven verbindingsmethoden.

  Als uw printer dit ondersteunt en u een -verbinding (vaste netwerkverbinding) kiest, sluit de netwerkkabel dan nu aan en ga meteen naar Printersoftware installeren. Opmerking: bij gebruik van een ethernetverbinding is het draadloze systeem van de printer uitgeschakeld.

  Als u draadloos wilt afdrukken zonder , kijkt u in "peer-to-peer"-afdrukken.

De printer ondersteunt ten minste één van deze methoden om verbinding te maken met uw draadloze netwerk:

Automatische draadloze verbinding van HP 

Automatische draadloze verbinding van HP – De automatische draadloze verbinding van HP is een technologie waarmee u uw printer automatisch aansluit op uw draadloze netwerk, zonder kabels te hoeven aansluiten of uw draadloze netwerkinstellingen, zoals naam van uw netwerk of wachtwoord, in te hoeven voeren. Veel nieuwere printers van HP bieden deze mogelijkheid tijdens de standaardinstallatie van de software.

Niet alle computers of netwerkconfiguraties zijn compatibel met de automatische draadloze verbinding van HP. In deze gevallen wordt een alternatieve draadloze installatiemethode aangeboden. Voor compatibiliteit met de automatische draadloze verbinding van HP moet aan de volgende voorwaarden worden voldaan:

 1. Uw computer maakt gebruik van Windows Vista, Windows 7, Mac OS X 10.5.x of Mac OS X 10.6.x.
 2. Uw computer heeft een draadloze verbinding met uw netwerk en het besturingssysteem bestuurt de draadloze adapter, zodat de huidige netwerkinstellingen van de computer met de software van HP kunnen worden opgehaald.
 3. Uw computer is aangesloten op uw 802.11b/g/n draadloze router via een 2,4 GHz verbinding.
  OPMERKING: printers van HP zijn momenteel niet compatibel met 802.11n 5,0 GHz netwerken.
 4. Uw computer maakt geen gebruik van een statisch
 5. De printer bevindt zich in de modus voor de automatische draadloze verbinding van HP. De printer staat een uur lang in deze modus, nadat deze voor het eerst is ingeschakeld tijdens de installatie en voordat deze is aangesloten op een netwerk.
  TIP: Als uw printer al meer dan een uur is ingeschakeld en er is met de software nog niet geprobeerd om de printer aan te sluiten op uw draadloze netwerk, kunt u deze modus resetten met behulp van de optie Standaardinstellingen netwerk herstellen op het bedieningspaneel van de printer. Raadpleeg uw printerdocumentatie voor de manier waarop Standaardinstellingen netwerk herstellen werkt.

Andere milieu- en technische factoren kunnen ook van invloed zijn op het feit of de automatische draadloze verbinding van HP wordt aangeboden.

Als de automatische draadloze verbinding van HP wordt aangeboden tijdens de installatie van uw printer, is dit de aanbevolen installatiemethode. Tijdens een deel van het installatieproces moet u uw computer tijdelijk loskoppelen van uw draadloze netwerk. Gedurende deze tijd hebt u geen toegang tot internet. Zorg ervoor dat u onlinewerkzaamheden en/of downloads opslaat voordat u verdergaat met deze installatiemethode.

Voor het gebruik van deze optie installeert u de software voor uw printer en volgt u de instructies op het scherm. Wanneer u daarom wordt gevraagd, selecteert u het verbindingstype "Netwerk (Ethernet/Draadloos)" en kiest u vervolgens "Ja, stuur mijn draadloze instellingen naar de printer (aanbevolen)". Dat is alles! De software van HP doet de rest.

Als er geen automatische draadloze verbinding van HP wordt aangeboden tijdens de installatie van de software of als de procedure niet lukt, wordt u begeleid naar het gebruik van een andere draadloze installatiemethode.

WPS (Wi-Fi Protected Setup) 

(Wi-Fi Protected Setup) – Met WPS zijn er twee manieren om apparaten draadloos met elkaar te verbinden. De ene manier werkt met een druk op de knop en de andere met een pincode. De druk op de knop is veruit het gemakkelijkst. Hier wordt alleen de WPS-drukknopmethode beschreven, niet de methode om verbinding te maken met een pincode.

Kijk in de printerhandleiding voor instructies over het starten van WPS op uw printer. Er zijn enkele voorwaarden waaraan moet zijn voldaan voordat u de drukknopmethode kunt gebruiken:

 • Zowel de printer als de draadloze router moet de WPS-drukknopmethode ondersteunen. Raadpleeg hiertoe de handleiding van de printer en de draadloze router.
 • Op de draadloze router moet een echte knop hiervoor aanwezig zijn.
 • Uw netwerk moet of WPA2 gebruiken als beveiliging. De meeste draadloze WPS-routers kunnen geen verbinding maken via de WPS-methode als of geen beveiliging wordt gebruikt.
 • De meeste draadloze WPS-routers kunnen geen verbinding maken via de WPS-methode als u de standaardinstelling van de fabrikant voor de netwerknaam en geen beveiliging gebruikt.

Uw draadloze printer met uw draadloze router verbinden via WPS:

 1. Start de WPS-drukknopmodus op uw printer.
  Zie de handleiding van de printer voor instructies voor het starten van WPS op de printer.
 2. Druk binnen 2 minuten op de knop WPS op uw router.

De wizard Draadloze installatie 

De wizard Draadloze installatie, die u start vanaf het bedieningspaneel van de printer.

 1. Zorg ervoor dat u weet wat de naam van het netwerk en het beveiligingswachtwoord (WEP of WPA) is.
 2. Druk op het bedieningspaneel van de printer op de knop Instellingen en selecteer het menu Netwerk.
  De wizard Draadloze installatie laat zien welke draadloze netwerken beschikbaar zijn.
  Opmerking: De knop Instellingen kan het pictogram hebben van een moersleutel. Er zijn verschillen per productmodel.
 3. Selecteer de naam van uw draadloze netwerk in de lijst.
  Als uw draadloze netwerk erbij staat, kunt u de naam van uw netwerk zelf invoeren door helemaal naar het eind van de lijst te gaan. Als u de naam zelf invoert, moet u goed op de hoofdletters en kleine letters letten. De naam moet precies kloppen.
 4. Voer uw WEP-code of WPA-wachtwoord in.
  Let bij het invoeren van de code of het wachtwoord goed op de hoofdletters en kleine letters.
  De printer moet nu verbinding maken met het draadloze netwerk. Als er geen verbinding wordt gemaakt, kunt u een testrapport afdrukken dat mogelijk aangeeft wat er scheelt.

Draadloze instellingen opgeven via USB 

Draadloze instellingen opgeven via USB – Voor sommige draadloze HP printers kan deze draadloze-installatiemethode worden gebruikt tijdens de installatie van de printersoftware.

Tijdens deze procedure moet u tijdelijk een USB-kabel aansluiten tussen de computer en de printer. Het is belangrijk dat u de kabel pas aansluit en weer losmaakt wanneer in de software wordt aangegeven dat u dit moet doen. De software legt precies uit hoe u een draadloze verbinding tot stand brengt met de printer.

In sommige gevallen kan de software automatisch alle draadloze instellingen voor u vastleggen.

Als u de draadloze printer met de draadloze router wilt verbinden via de USB- of draadloze installatiemethode, gaat u naar Printersoftware installeren

U moet beschikken over Flash Player 8 of hoger en JavaScript hebben ingeschakeld om deze video te kunnen bekijken.
 
U moet beschikken over Flash Player 8 of hoger en JavaScript hebben ingeschakeld om deze video te kunnen bekijken.
 

Andere onderwerpen

Selecteer een gerelateerd onderwerp over draadloze communicatie in de volgende lijst.

Printersoftware installeren

Problemen met de configuratie oplossen

Veelgestelde vragen