Draadloze printer aansluiten

 1. Pak de printer uit.
 2. Volg de installatieaanwijzingen voor het verwijderen van de verpakking.
 3. Steek het netsnoer in het stopcontact, zet de printer aan en plaats de printpatronen.

  Geef de printer voldoende tijd om alle opstarttaken uit te voeren, zoals het afdrukken van een uitlijningspagina (indien van toepassing).

 4. Kies een van de hieronder beschreven verbindingsmethoden.

  Als uw printer dit ondersteunt en u een -verbinding (vaste netwerkverbinding) kiest, sluit de netwerkkabel dan nu aan en ga meteen naar Printersoftware installeren. Opmerking: bij gebruik van een ethernetverbinding is het draadloze systeem van de printer uitgeschakeld.

  Als u draadloos wilt afdrukken zonder , kijkt u in "peer-to-peer"-afdrukken.

De printer ondersteunt ten minste één van deze methoden om verbinding te maken met uw draadloze netwerk:

HP Automatisch draadloos verbinden 

HP Automatisch draadloos verbinden – HP Automatisch draadloos verbinden is een technologie waarmee u de printer automatisch op het draadloze netwerk kunt aansluiten. U hoeft hierbij geen kabels te gebruiken of draadloze netwerkinstellingen zoals netwerknaam of wachtwoord in te voeren. Veel nieuwere HP printers hebben deze optie tijdens de standaardprocedure van de softwareinstallatie.

Niet alle computers of netwerkconfiguraties zijn compatibel met HP Automatisch draadloos verbinden. In deze gevallen wordt er een alternatieve draadloze instelmethode aangeboden.Als u compatibiliteit met HP Automatisch draadloos verbinden nastreeft, dient u aan de volgende voorwaarden te voldoen:

 1. Uw computer gebruikt Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Mac OS X 10.5 +.
 2. Uw computer maakt gebruik van een draadloze verbinding met het netwerk en het besturingssysteem stuurt de draadloze adapter aan, zodat de HP software de huidige netwerkinstellingen van de computer kan ophalen.
 3. Uw computer is verbonden met de draadloze router 802.11b/g/n via een 2.4 GHz-verbinding.
  OPMERKING: HP printers zijn momenteel niet compatibel met 802.11n 5.0 GHz-netwerken.
 4. Uw computer maakt niet gebruik van een statisch
 5. De printer staat in de modus HP Automatisch draadloos verbinden. De printer blijft voordat deze verbonden is met het netwerk gedurende één uur in deze modus staan nadat deze ingeschakeld is tijdens de installatie.
  TIP: Als de printer langer dan een uur is ingeschakeld en de software nog geen pogingen heeft gedaan om de printer op het draadloze netwerk aan te sluiten, kunt u deze modus opnieuw instellen via de optie Netwerkinstellingen herstellen in het bedieningspaneel van de printer.Raadpleeg de printerdocumentatie voor informatie over het uitvoeren van Netwerkinstellingen herstellen.

Er zijn ook andere omgevings- en technische factoren die ervoor kunnen zorgen dat HP Automatisch draadloos verbinden wel/niet wordt aangeboden.

Als HP Automatisch draadloos verbinden tijdens het installeren van de printer aangeboden wordt, is dit de aanbevolen instelmethode. Tijdens de installatie moet de verbinding tussen de computer en het draadloze netwerk tijdelijk worden verbroken.U hebt dan geen toegang tot internet. Als u online werkt en/of bestanden downloadt, zorg dan dat u deze opslaat voor u verder gaat met deze instelmethode.

Als u deze optie wilt gebruiken, installeert u de software voor de printer en volgt u de instructies op het scherm. Als u hierom gevraagd wordt, selecteert u het verbindingstype 'Netwerk (Ethernet/draadloos)' en kiest u 'Ja, stuur mijn draadloze instellingen naar de printer (aanbevolen)'. Dat is alles!De software van HP doet de rest.

Als HP Automatisch draadloos verbinden tijdens de softwareinstallatie niet wordt aangeboden of weigert, wordt u door een andere draadloze instelmethode geleid.

WPS (Wi-Fi Protected Setup) 

(Wi-Fi Protected Setup) – Met WPS zijn er twee manieren om apparaten draadloos met elkaar te verbinden. De ene manier werkt met een druk op de knop en de andere met een pincode. De druk op de knop is veruit het gemakkelijkst. Hier wordt alleen de WPS-drukknopmethode beschreven, niet de methode om verbinding te maken met een pincode.

Kijk in de printerhandleiding voor instructies over het starten van WPS op uw printer. Er zijn enkele voorwaarden waaraan moet zijn voldaan voordat u de drukknopmethode kunt gebruiken:

 • Zowel de printer als de draadloze router moet de WPS-drukknopmethode ondersteunen. Raadpleeg hiertoe de handleiding van de printer en de draadloze router.
 • Op de draadloze router moet een echte knop hiervoor aanwezig zijn.
 • Uw netwerk moet of WPA2 gebruiken als beveiliging. De meeste draadloze WPS-routers kunnen geen verbinding maken via de WPS-methode als of geen beveiliging wordt gebruikt.
 • De meeste draadloze WPS-routers kunnen geen verbinding maken via de WPS-methode als u de standaardinstelling van de fabrikant voor de netwerknaam en geen beveiliging gebruikt.

Uw draadloze printer met uw draadloze router verbinden via WPS:

 1. Start de WPS-drukknopmodus op uw printer.
  Zie de handleiding van de printer voor instructies voor het starten van WPS op de printer.
 2. Druk binnen 2 minuten op de knop WPS op uw router.

De wizard Draadloze installatie 

De wizard Draadloze installatie, die u start vanaf het bedieningspaneel van de printer.

 1. Zorg ervoor dat u weet wat de naam van het netwerk en het beveiligingswachtwoord (WEP of WPA) is.
 2. Druk op het bedieningspaneel van de printer op de knop Instellingen en selecteer het menu Netwerk.
  De wizard Draadloze installatie laat zien welke draadloze netwerken beschikbaar zijn.
  Opmerking: De knop Instellingen kan het pictogram hebben van een moersleutel. Er zijn verschillen per productmodel.
 3. Selecteer de naam van uw draadloze netwerk in de lijst.
  Als uw draadloze netwerk erbij staat, kunt u de naam van uw netwerk zelf invoeren door helemaal naar het eind van de lijst te gaan. Als u de naam zelf invoert, moet u goed op de hoofdletters en kleine letters letten. De naam moet precies kloppen.
 4. Voer uw WEP-code of WPA-wachtwoord in.
  Let bij het invoeren van de code of het wachtwoord goed op de hoofdletters en kleine letters.
  De printer moet nu verbinding maken met het draadloze netwerk. Als er geen verbinding wordt gemaakt, kunt u een testrapport afdrukken dat mogelijk aangeeft wat er scheelt.

Draadloze instellingen opgeven via USB 

Draadloze instellingen opgeven via USB – Voor sommige draadloze HP printers kan deze draadloze-installatiemethode worden gebruikt tijdens de installatie van de printersoftware.

Tijdens deze procedure moet u tijdelijk een USB-kabel aansluiten tussen de computer en de printer. Het is belangrijk dat u de kabel pas aansluit en weer losmaakt wanneer in de software wordt aangegeven dat u dit moet doen. De software legt precies uit hoe u een draadloze verbinding tot stand brengt met de printer.

In sommige gevallen kan de software automatisch alle draadloze instellingen voor u vastleggen.

Als u de draadloze printer met de draadloze router wilt verbinden via de USB- of draadloze installatiemethode, gaat u naar Printersoftware installeren

U moet beschikken over Flash Player 8 of hoger en JavaScript hebben ingeschakeld om deze video te kunnen bekijken.
 
U moet beschikken over Flash Player 8 of hoger en JavaScript hebben ingeschakeld om deze video te kunnen bekijken.
 

Andere onderwerpen

Selecteer een gerelateerd onderwerp over draadloze communicatie in de volgende lijst.

Printersoftware installeren

Problemen met de configuratie oplossen

Veelgestelde vragen