USB-verbinding van de printer omzetten
naar een draadloze verbinding

Als de draadloze printer van HP direct op de computer is aangesloten met een USB-kabel, dan kunt u de USB-verbinding omzetten naar een draadloze verbinding. Wanneer de printer op een draadloos netwerk is aangesloten, kan deze gemakkelijk worden gedeeld door andere computers die ook op het netwerk zijn aangesloten.

Voordat u begint, hebt u het volgende nodig:

 • Een goed functionerend draadloos netwerk met een
 • De naam van uw draadloze netwerk (oftewel een )
 • Als u een draadloos wachtwoord gebruikt moet u de sleutel of wachtwoordzin kennen.

Stappen die u uit moet voeren om naar een draadloze verbinding over te stappen

 1. Controleer of de computer aangesloten is op het netwerk.
 2. Als de printer op dit moment geen verbinding heeft met de computer, sluit u de USB-kabel tussen de computer en de printer aan.
 3. Zorg dat de software van de HP printer op de computer is genstalleerd.
  1. Als de HP printersoftware is geïnstalleerd, gebruikt u Windows XP, Windows Vista of Windows 7:
   Start -> Programma's -> HP -> <uw printermodel> -> Configuratie en software van de printer.
   Windows 8:
   • Start de printersoftware vanuit het Startscherm (via het pictogram van het printermodel) of vanuit de tegel met de naam van uw printer.
   • Selecteer (door te klikken of aan te raken) Hulpprogramma's bovenaan in het scherm Printersoftware
   • Selecteer Configuratie en software van de printer
   • Selecteer Printer met USB-aansluiting converteren naar draadloos
   Mac OS X:
   Open de Finder en ga naar Programma's -> HP -> <uw printermodel> -> Configuratie en software van de printer.
  2. Als de software van de HP printer niet op de pc is genstalleerd, plaatst u de cd met printersoftware in de computer. Als u geen cd hebt, kunt u de software ook downloaden van de website www.hp.com/go/customercare.
 4. Selecteer USB-verbinding van de printer omzetten naar een draadloze verbinding bij Printer instellen en software of het scherm Welkom terug op de cd.
 5. Volg de instructies op de software-schermen. Als u in een software-scherm gevraagd wordt om de USB-kabel aan te sluiten en de kabel is al aangesloten, dan vinkt u het vakje "de USB-kabel is al aangesloten" aan en gaat u verder.
 6. Mogelijk kan de software uw draadloze instellingen zoals de netwerknaam en het draadloze wachtwoord automatisch ophalen. Als de draadloze instellingen niet kunnen worden opgehaald, kiest u de naam van het netwerk uit een lijst met gevonden netwerken in uw omgeving en voert u uw draadloze wachtwoord handmatig in.
 7. Aan het eind van de procedure wordt u gevraagd om de USB-kabel te verwijderen.

Opmerking: U kunt de printer via een USB-kabel op de computer aansluiten, maar u kunt de printer ook aansluiten via een draadloos netwerk. U kunt USB- en draadloze verbindingen tegelijkertijd gebruiken. Aan het einde van deze conversieprocedure kunt u ervoor kiezen om het USB-printerstuurprogramma te behouden of te verwijderen. Als u ervoor kiest om het te behouden, dan ziet u in de printermap van de computer twee printerpictogrammen met de modelnaam van de printer. Het eerste pictogram heeft betrekking op de printer die oorspronkelijk genstalleerd is en via de USB-verbinding gebruikt wordt. Het tweede pictogram is net genstalleerd en kunt u alleen gebruiken wanneer de printer via een netwerkverbinding loopt.

Andere belangrijke onderwerpen

Kies een onderwerp uit de volgende lijst voor meer informatie over HP wireless direct.

Problemen oplossen