Afdrukken vanaf meer computers

Via het draadloze netwerk kunt u uw draadloze printer gebruiken met meer dan één computer.

Als u al een draadloze printer hebt die is verbonden met uw draadloze netwerk en u die wilt gebruiken met meer computers in het netwerk, ga dan als volgt te werk:

 1. Als u de software-cd hebt die met de printer is meegeleverd, installeert u die printersoftware gewoon op alle netwerkcomputers die de printer moeten kunnen gebruiken.

  Controleer of de cd compatibel is met het besturingssysteem van de computer.

  Als u de printer-cd niet meer hebt of als de cd niet geschikt is voor het besturingssysteem van de computer, dan kunt u de meest recente software downloaden van de website van HP (http://www.hp.com/go/customercare). Let erop dat u de juiste software downloadt voor uw specifieke model printer. Wij raden u aan de versie met volledige functionaliteit te downloaden. Een versie met alleen stuurprogramma's (drivers) is meestal ook beschikbaar.

 2. Selecteer tijdens het installeren van de printersoftware de optie Via het netwerk, Netwerk of Draadloos wanneer dit wordt gevraagd. De precieze tekst verschilt per softwareversie.

  De software moet uw printer automatisch detecteren in het netwerk.

  Soms wordt de printer niet meteen gevonden in het netwerk. Als dit gebeurt, hebt u de mogelijkheid om geavanceerd te zoeken naar de printer met behulp van het . van de printer. U kunt dit IP-adres vinden door het testrapport voor het draadloze netwerk of een netwerkconfiguratiepagina af te drukken.

 3. Volg de aanwijzingen op het scherm om de installatie van de printersoftware te voltooien.

Andere onderwerpen

Selecteer een gerelateerd onderwerp over draadloze communicatie in de volgende lijst.

Printersoftware installeren

Beveiliging en firewalls

Problemen oplossen